La Fiscalia Anticorrupció ha arxivat la denúncia per suposades infraccions penals interposada per l'exprimera tinent d'alcalde de Lleida Marta Camps contra l'alcalde, Àngel Ros, per suposades irregularitats penals en la gestió municipal.

El fiscal Fernando Maldonado considera que "no s'ha comès cap fet delictiu". Ros va qualificar la situació d'"atac integral" a la seva persona i a la institució i va exigir una "rectificació pública" als grups de CiU, ERC i el Comú pels que considera també "atacs" perpetrats en la darrera campanya electoral aprofitant que la causa estava oberta. Camps respecta la decisió però reitera que considera que no es va actuar correctament. Al text que la fiscalia va fer arribar al lletrat de Ros, Francesc Sapena, diu textualment que "amb relació a les diligències incoades amb virtut de la denúncia presentada per Marta Camps contra vostè amb la seva condició d'alcalde de Lleida, posem al seu coneixement que, després de les investigacions pertinents, s'ha acordat l'arxiu de la denúncia a l'entendre que no s'ha comès cap fet delictiu".

Tot i que el document data de dilluns, no va ser fins ahir que l'alcalde i l'exprimera tinent d'alcalde van fer-lo públic per valorar-lo. Ros va agrair el treball "rigorós i minuciós" que en tot el procés han fet els funcionaris, treballadors municipals i regidors" per recopilar la informació requerida per Anticorrupció.

Malgrat això, no va escatimar en crítiques a la denúncia, amb la qual, va dir, creu que s'ha volgut qüestionar el funcionament de la Paeria i l'honorabilitat dels seus treballadors. Un qüestionament que, va insistir, "fa mal" a la institució. Ros va afegir que des del primer minut va estar convençut que no hi havia cap delicte i va remarcar que la Paeria mai hauria estat investigada si no hi hagués hagut una "denúncia interessada". Amb tot, l'alcalde va dir que el procés ha estat "molt dur" però que un cop s'ha acabat, li dóna "la legitimitat i forces renovades" per continuar liderant el govern.