Denuncien la destrossa d'una escala del Park Güell durant el muntatge per a una desfilada de Louis Vuitton

Els veïns recorden que és patrimoni i es queixen a l'Ajuntament per la seva gestió de l'acte

Tros d'escales destrossat pels treballs de muntatge de la desfilada

Tros d'escales destrossat pels treballs de muntatge de la desfilada / ACN

ACN

El Consell Veïnal del Turó de la Rovira ha denunciat la destrossa d'un tros d'escales del Park Güell durant els treballs al parc per muntar la desfilada que Louis Vuitton hi celebrarà el pròxim 23 de maig. La firma francesa, patrocinadora de la 37a edició de la Copa Amèrica de Vela, té previst fer-hi la desfilada de la Col·lecció Creuer 2025. Els veïns recorden que és patrimoni i es queixen de la gestió feta per l'Ajuntament de Barcelona en relació amb l'ús de l'espai per a la desfilada. Per la seva banda, el consistori ho atribueix a un "error humà" durant les tasques de muntatge i afirma que l'empresa organitzadora, Louis Vuitton, lamenta l'incident i es farà càrrec de les despeses de reparació.

El Consell Veïnal del Turó de la Rovira qüestiona, de fet, l'empara del tancament del Park Güell per a la desfilada de moda. En aquest sentit, apunten que segons la normativa les peticions per a fer una gravació, filmació o sessió de fotos al Park -en tant que patrimoni mundial per la UNESCO- requereix que tinguin una finalitat "científica o formativa" per ser autoritzades. 

"Error humà"

"Els preparatius per a l'acte que Louis Vuitton celebrarà al Park Güell el dia 23 de maig es fan sota estrictes mesures de seguretat per protegir el patrimoni i seguint el pla d'actuació previst", indiquen des de l'Ajuntament. Remarquen que les condicions per a la celebració de l'esdeveniment protegeixen el patrimoni del Park Güell i no permeten intervencions en elements ornamentals, terres i murs.

Tanmateix, admeten que un "error humà" durant les tasques de muntatge de l'acte previst al Park Güell ha provocat danys en un tram de la coronació del mur de pedra proper a l'escala que dona accés a la Plaça de la Natura.

Les mateixes fonts indiquen que ja s'està treballant en la reparació del mur i apunten que quedarà restablert durant aquesta setmana, seguint les directrius de Patrimoni. "Conscients del valor patrimonial de l'espai, el Park Güell i la promotora han revisat i reforçat les mesures de prevenció previstes durant el muntatge de l'acte", asseguren.

Els veïns, amb la mosca al nas

La desfilada de Louis Vuitton té els veïns del Park Güell amb la mosca al nas des de fa uns dies. A banda de la destrossa patrimonial, els veïns també han denunciat via xarxes que el veïnat de la Salut no podrà aparcar als seus carrers durant tres dies, entre el 21 i el 23 de maig.

A més a més, es queixen que mentre que el veïnat de Can Baró i el Carmel no poden utilitzar l'aparcament de busos del Park Güell un cop aquest és tancat a les visites, "Louis Vuitton pot gaudir-ne durant dues setmanes i generar els problemes de trànsit que calgui".

Fa uns dies, els veïns també mostraven la seva preocupació per les alteracions de l'esdeveniment respecte als centres educatius pròxims al Park Güell. Sobre aquesta qüestió, l'Ajuntament afirma que l'activitat lectiva i l'accés de les famílies de l'alumnat de l'escola Baldiri Reixac podrà desenvolupar-se "amb normalitat" tant el 22 com el 23 de maig, coincidint amb l'esdeveniment de Louis Vuitton al Park Güell. Tanmateix, també assenyala que quant a l'ús de l'espai fora de l'escola, a l'interior del parc, aquest es veurà afectat "de manera excepcional" per la preparació, l'assaig general i la celebració del propi esdeveniment durant els dos dies. A més, el consistori afirma que l'activitat de la comunitat escolar de Baldiri Reixac haurà d'acabar les activitats a les 18 hores el dia de l'esdeveniment.