El PSC va registrar ahir al Parlament una ampliació de la seva petició a la Mesa de la Cambra perquè reconsideri la seva admissió a tràmit de la declaració independentista de JxSí i CUP, una iniciativa que pretén preparar el terreny per a un possible recurs al Tribunal Constitucional (TC).

Aquesta mesura va ser anunciada ahir per l'exministra de Defensa i cap de llista del PSC a les eleccions generals, Carme Chacón al costat del líder dels socialistes catalans, Miquel Iceta, i la número dos de la llista del PSOE per Madrid al 20D, Meritxell Batet.

Amb aquesta ampliació de la petició de reconsideració, el PSC busca afegir arguments i fonaments jurídics en vista a un possible recurs davant el TC de la proposta de resolució independentista, com de fet va anunciar ahir el Govern que farà de forma immediata si s'aprova la declaració. L'equip jurídic del PSC ha treballat intensament aquests dies en diverses reunions, en coordinació amb membres de la direcció, diputats autonòmics i del Congrés i senadors, els quals ahir es van citar en una reunió interparlamentària a la seu de carrer Nicaragua.