El president de la patronal Cecot, Antoni Abad, va recordar ahir la necessitat que Catalunya tingui govern "com abans millor", perquè això "convé molt al teixit empresarial" i perquè cal ser "operatius". "No n'hi ha prou amb un govern en funcions", va declarar. Abad no va voler entrar a valorar aspectes concrets ni l'acord entre Junts pel Sí i la CUP.

En una entrevista al 3/24, Abad es va referir al moment polític que es viu a Catalunya, que ha distanciat Foment del Treball de la Cecot fins al punt que aquesta podria acabar expulsada si propera l'expedient que se li ha obert. Abad va criticar la "falta de diàleg intern" a Foment i va defensar la presència territorial dels gremis i associacions de la Cecot, una expansió mal vista des de Foment.

I és que a mesura que ha avançat el procés polític a Catalunya, les relaciones entre Foment del Treball i la Cecot s'han tensat. Ara mateix la Cecot té un expedient obert motivat per l'expansió territorial de la patronal de Terrassa, que podria vulnerar els estatuts de Foment del Treball. Abad creu que "potser ha faltat diàleg intern dins Foment" però recorda que la gran patronal catalana va "subscriure el document pel dret a decidir".

Expansió justificada

En l'entrevista, Abad va justificar l'expansió territorial de la Cecot en el fet que aquesta patronal té "molts gremis i associacions que tenen àmbit català" i, per tant, "no ha d'estranyar" la presència territorial de la patronal del Vallès Occidental.

Tot i això, va assegurar que dins de Foment "si en algun moment algú ha tingut algun conflicte les coses s'han parlat" i es va mostrar partidari de centrar-se des de la patronal a "modernitzar el país" i fugir d'altres qüestions que "ens distreguin". En aquest sentit, Abad va recordar que si Cecot quedés fora de Foment, la representativitat d'aquesta organització quedaria tocada tenint en compte el gran nombre de socis que té Cecot dins la patronal catalana.

El president de Cecot també va reclamar tornar a guanyar "competitivitat" per generar "recursos públics" i poder fer "inversions que tinguin retorn", que és el que vol el teixit empresarial.

Molt crític

Abad va criticar que el model polític espanyol que "ens mira per sobre" d'una forma "no homologable internacionalment" per llavors imposar polítiques econòmiques amb "paternalisme" però "sense diàleg". Segons ell, són una "falta de respecte per a les persones". "El principal problema de l'economia espanyola és la falta de qualitat de la democràcia espanyola", va etzibar.

Finalment, també va recordar que amb la crisi "hem passat set anys duríssims en què s'han destruït teixit empresarial i treballadors arruïnat" i va reclamar "reformes atrevides per implantar la cultura de l'esforç".