Els intensos xàfecs que van caure ahir a la tarda a Catalunya acompanyats de forts vents van provocar el tall de l'autovia A-7 a l'Hospitalet de l'Infant i de la N-230 a Alfarràs, a més de deixar sense subministrament elèctric 1.200 llars a Tarragona i 8.800 més al Maresme i al Vallès.

Segons va informar Protecció Civil, que anit mantenia activada l'alerta del pla d'emergències per inundacions (Inuncat), el telèfon d'emergències 112 havia rebut fins a les 18.40 hores un total de 662 trucades pel temporal de pluja i fort vent que va afectar ahir Catalunya. La majoria de les trucades van ser causades per caiguda d'arbres i altres objectes a la via pública i inundacions de baixos i aparcaments. Fins ahir a la tarda les comarques més afectades havien estat el Vallès Occidental (113 trucades d'emergència), Segrià (95), Baix Camp (92), Alt Penedès (59), Barcelonès (37), Tarragonès (33), i Baix Llobregat (31).

Els rius a les Terres de l'Ebre, Tarragona, Lleida i Barcelona baixaven amb cabals importants per les fortes pluges i s'esperava que a les comarques de Girona també s'incrementessin els cabals amb el pas de les hores. Davant aquesta situació, Protecció Civil va demanar extremar les precaucions i evitar circular o travessar rieres i guals. (Més informació a la pàgina 14).