Els agents de la Guàrdia Civil que van detenir ahir a Cornellà de Llobregat dos homes vinculats a l'aparell de reclutament i adoctrinament de l'organització terrorista Estat Islàmic van escorcollar els seus domicilis i es van emportar material informàtic i caixes amb diversa documentació.

Els escorcolls es van produir en un habitatge situat al número 2 del carrer del Doctor Joan Arús i en un altre ubicat al número 3 del carrer de Llobregat, tots dos al barri de Sant Ildefons de Cornellà, d'on els detinguts van sortir amb la cara amagada amb roba.

Un dels detinguts, Zahir Mohou, nascut el 1987, residia a l'habitatge del carrer del Doctor Joan Arús, d'on els agents van treure també una dona que van fer entrar en un dels vehicles policials.

Del pis del carrer del Llobregat, on la Guàrdia Civil va detenir un home de cognom El Asnaoui, nascut el 1987, els agents es van emportar tres caixes amb diversa documentació.

La Guàrdia Civil acusa els detinguts d'estar vinculats a l'aparell de reclutament i adoctrinament de l'organització terrorista EI a través de les xarxes socials, en una operació dirigida pel jutjat número 1 de l'Audiència Nacional i de la Fiscalia de l'Audiència Nacional.

En declaracions a TV3 davant de l'edifici del número 2 del carrer del Doctor Joan Arús, Ali Mohou, pare del detingut, va explicar que el seu fill treballa, que té una família i dos fills, de 5 i d'un any i mig, i ha defensat la seva innocència perquè viu amb ell i "mai no ha fet res".

Els detinguts, tots dos d'origen marroquí, encara que un té nacionalitat espanyola, mantenien contactes a través de les xarxes socials amb individus en zones de conflicte, als quals oferien suport i animaven a continuar amb les seves activitats, segons un comunicat del ministeri de l'Interior.