El Tribunal Suprem (TS) ha dictat una sentència que declara la vulneració de competències autonòmiques per part de l'Estat en matèria d'integració d'immigrants, segons va informar ahir el departament de Benestar Social i Família de la Generalitat.

La sentència de la sala contenciosa Administrativa del TS dóna la raó a la Generalitat en considerar que l'Ordre del 2 d'agost del 2012 del ministeri d'Ocupació, per la qual establien les bases i es convocaven subvencions a ens locals per a activitats a favor de la integració d'immigrants, suposa una vulneració de competències.

El 2012, l'Advocacia de la Generalitat va formular un recurs contra aquesta ordre davant l'Audiència Nacional, que li va donar la raó el 20 de novembre del 2013. Contra aquesta sentència, l'Estat va presentar un recurs de cassació al TS, que ara ha estat desestimat per la sentència, que porta firma del 21 d'octubre del 2015.

Segons la Generalitat, amb aquesta sentència "el TS torna a donar la raó a la Generalitat, i confirma les seves competències en matèria de foment (art. 114.2 de l'Estatut), serveis socials (art. 166), primera acollida i integració d'immigrants (art. 138.1)".