Des de les files de Junts pel Sí, la interpretació de les dues intenses jornades parlamentàries d'aquesta setmana tenia ahir un to optimista, tot i el primer no parlamentari a Mas. Així, per al bagenc David Bonvehí, una cosa significativa i que el fa mantenir esperançat que Mas serà president és "el to de la CUP", que, va dir, "ha estat bo". Bonvehí revela que hi ha un intens nivell de negociacions i reunions i això li fa mantenir el discurs que demà "serà possible l'elecció". Bonvehí confia que entre avui i demà puguin madurar les negociacions iniciades. Això sí, amb el mateix presidenciable. Bonvehí entén que el moment és crucial i que avui "serà un dia d'intenses negociacions". Queda per veure si, com mig de broma mig seriosament es va dir a la sessió, Junts pel Sí i la CUP reuneixen els 72 diputats i fan una presa de decisió (o votació) com deia Mas, tots junts.

Per la seva banda, l'alcalde de Solsona i diputat, David Rodrí-guez, creu que "ja estem en aquest punt en què hem de ser-hi els 72 diputats". Amb tot, Rodríguez no les té totes respecte al que poden fer els diputats de la CUP a partir d'ara, però reclama aquesta "unió".

Rodríguez també té esperances renovades que demà, en què ja no farà falta la majoria absoluta, pot ser més fàcil la votació.

Confia, en aquest sentit, que algun diputat dels independentistes de Baños acabi cedint algun vot. "I si dijous ens en podem sortir, serà una molt bona notícia", sentencia l'alcalde solsoní.

Com David Bonvehí, Rodrí-guez també destacava la imatge final de la CUP, el "to". El fet que, en el seu parer, Antonio Baños va mantenir les portes obertes. "I dijous hi tornarem, amb el missatge d'optimisme en un moment en què l'estat ha obert la seva batalla. No pot ser que l'ofensiva més gran de l'estat l'haguem d'afrontar amb un govern que no està constituït", sentenciava Rodríguez.

Des d'una perspectiva molt diferent, Antonio Espinosa, diputat manresà de Ciutadans, considera que Mas està "disposat a qualsevol cosa per mantenir el poder", i així justifica la "dependència del vot de la CUP". Per a Espinosa "no és veritat que hi hagi una demanda popular i això està a punt de descavalcar". Espinosa defensa la necessitat de crear "un projecte per a Catalunya que també sigui atractiu per a Espanya".