El líder del PPC al Parlament, Xavier García Albiol, va retreure al president en funcions, Artur Mas, que "l'únic que ha decidit suspendre l'autonomia de Catalunya és vostè, en situar-se fora de la llei", i el va avisar que "passarà a la història per haver humiliat la presidència".

En el segon de debat d'investidura del Parlament, el dirigent popular va instar Mas i la presidenta de la Cambra, Carme Forcadell, que "abans que acabi la sessió manifestin públicament que acaten la resolució que va dictar el TC". "Si vostè i els seus companys de viatge segueixen per aquest camí, li vull dir que aquí l'únic que ha decidit suspendre l'autonomia catalana en situar-se fora de l'Estatut i la Constitució és vostè", va alertar l'exalcalde de Badalona.

I és que, segons el seu parer, "el marc legal que en aquest país garanteix que Catalunya pugui gaudir de l'autonomia més important de la qual gaudeix qualsevol regió de la UE són les nostres principals lleis: la Constitució i l'Estatut, aquests lleis que amb la seva actitud i els seus companys de viatge vostès volen volar".

Albiol va lamentar que Mas "devaluï la institució de la presidència de la Generalitat, per convertir-la en una presidència gairebé simbòlica". "Estem vivint un moment històric. I vostè passarà a la història per haver devaluat i arribar a humiliar la institució de la presidència. Fins a quin punt està disposat a regatejar el valor de la presidència, fins i tot a buidar-la de contingut?", va afirmar.