La Candidatura d'Unitat Popular ha fet públic un document titulat "I ara què? Fil a l'agulla" on explica la seva postura i els plantejaments en les negociacions amb Junts pel Sí per formar un govern estable. La publicació, de la qual se'n farà una tirada 50.000 exemplars, reitera la posició que la formació ja defensava a la campanya electoral del 27-S: "Independència, pobresa zero, prou corrupció". El document explica també la postura de la formació "respecte del sentit i fondària" de la declaració de ruptura aprovada pel Parlament i suspesa pel Tribunal Constitucional fins que en resolgui la constitucionalitat.

L'explicació dels tres eixos ha de servir per refermar la convicció que la CUP manté des de l'endemà del 27-S: el què, el com i el quan és més important que el qui, en aquest cas, que la persona que ha d'encapçalar el Govern de la Generalitat d'una legislatura que ha de ser "la darrera del cicle autonòmic". En tot cas, per a la CUP el qui hauria de ser "necessàriament coral, col·legiat i mancomunat" per escenificar un país "ja, de totes i tots".

Des de la formació s'adverteix, però, que no exposa el programa polític de la CUP, sinó "els mínims" que es consideren "imprescindibles, com a sòl ètic i polític", per a un acord que garanteixi, "des del primer minut", que el present i el futur "ja no s'assemblaran al passat". En aquest sentit, el document vol explicar "directament" el posicionament i les reflexions del partit pel que fa al "sentit i fondària" de la declaració de ruptura fins que en resolgui si s'adapta o no a la Constitució. També fa un diag-nòstic de la realitat que afronten en cadascun dels tres eixos programàtics, "independència, pobresa zero, prou corrupció".

En cada bloc s'incorpora "una brevíssima comparativa" del que es proposa en relació amb el programa de fons de la formació, des de la "fermíssima convicció" que "l'esquema democràtic" que s'ha obert a Catalunya és "una oportunitat" per avançar cap a la "plena democràcia política, social, econòmica i cultural".

D'altra banda, la CUP ha convocat una jornada per al dia 29 de novembre amb la finalitat d'informar la militància sobre les negociacions amb Junts pel Sí (JxSí), i que podria convertir-se en una "assemblea nacional" decisiva per desencallar la investidura del President de la Generalitat.

La CUP pretén que la seva militància es pronunciï sobre un possible acord, la ratificació formal del qual podria desencallar la investidura d'un president. Amb tot, perquè es produeixi aquesta ratificació els negociadors de JxSí i la CUP haurien d'haver aconseguit superar l'escull que representa encara el nom del candidat a la presidència de la Generalitat.

Aquest desbloqueig no sembla ara mateix gens fàcil si no hi ha cessions per les dues parts, ja que la formació de l'esquerra independentista segueix rebutjant Artur Mas, i aquest últim és l'únic nom que posa a sobre la taula la coalició que va guanyar les eleccions del 27S, Junts pel Sí. Segons un comunicat de la CUP, si la comissió negociadora de la CUP arriba a una proposta d'acord global, aquesta serà traslladada al secretariat nacional "que haurà de convocar una assemblea nacional "per debatre i validar la proposta d'acord".