La Universitat de Barcelona (UB) acollirà en les pròximes setmanes tres famílies refugiades formades per un total de 18 persones que han fugit de la guerra que assola els seus països i a les quals allotjarà en tres pisos de la seva propietat a la capital catalana.

Segons va informar ahir la UB, gràcies a un conveni que subs-criurà amb la Creu Roja, la Comissió Catalana d'Ajuda al Refugiat (CCAR) i Accem, en tres pisos de l'edifici del barri de Torre Baró, gestionats per la universitat i destinats a persones refugiades, s'instal·laran tres famílies procedents de Síria i altres països amb conflictes bèl·lics. L'acord amb aquestes entitats, encarregades de gestionar l'acollida de refugiats que arribin a Catalunya, deriva de l'oferiment que va fer la UB de posar aquests pisos a disposició de les institucions i organitzacions que han de coordinar l'acollida, en aquest cas, l'Ajuntament de Barcelona.

La Universitat de Barcelona també ha ofert posar en marxa altres línies del programa de mesures, com impartir cursos de llengua gratuïts o subvencionats per la mateixa universitat.

El dia 9 de novembre, dos estudiants procedents de Síria ja van començar un curs intensiu de castellà, nivell B1, a través d'Estudis Hispànics.

En total, seran sis mesos de formació coberta per la universitat que familiaritzaran els alumnes amb un coneixement bàsic de la llengua, amb l'objectiu que pu-guin cursar en un futur altres tipus d'ensenyaments universitaris.