Regió 7

La Universitat de Barcelona acollirà 18 refugiats en tres dels seus pisos

13.11.2015 | 00:00

La Universitat de Barcelona (UB) acollirà en les pròximes setmanes tres famílies refugiades formades per un total de 18 persones que han fugit de la guerra que assola els seus països i a les quals allotjarà en tres pisos de la seva propietat a la capital catalana.
Segons va informar ahir la UB, gràcies a un conveni que subs-criurà amb la Creu Roja, la Comissió Catalana d'Ajuda al Refugiat (CCAR) i Accem, en tres pisos de l'edifici del barri de Torre Baró, gestionats per la universitat i destinats a persones refugiades, s'instal·laran tres famílies procedents de Síria i altres països amb conflictes bèl·lics. L'acord amb aquestes entitats, encarregades de gestionar l'acollida de refugiats que arribin a Catalunya, deriva de l'oferiment que va fer la UB de posar aquests pisos a disposició de les institucions i organitzacions que han de coordinar l'acollida, en aquest cas, l'Ajuntament de Barcelona.
La Universitat de Barcelona també ha ofert posar en marxa altres línies del programa de mesures, com impartir cursos de llengua gratuïts o subvencionats per la mateixa universitat.
El dia 9 de novembre, dos estudiants procedents de Síria ja van començar un curs intensiu de castellà, nivell B1, a través d'Estudis Hispànics.
En total, seran sis mesos de formació coberta per la universitat que familiaritzaran els alumnes amb un coneixement bàsic de la llengua, amb l'objectiu que pu-guin cursar en un futur altres tipus d'ensenyaments universitaris.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Arreu

Jornada històrica dels castellers de Vallls

La Vella de Valls fa la millor actuació castellera de tots els temps per Santa Úrsula

El nombre de matrimonis es manté estable a Catalunya durant el 2015

El nombre de matrimonis es manté estable a Catalunya durant el 2015

L'edat mitjana al primer matrimoni s'ha endarrerit tres anys des del 2005 i se situa en 34,7 i...

Iceta avança que el PSC «desobeirà» encara que canviï la relació amb el PSOE

Iceta avança que el PSC «desobeirà» encara que canviï la relació amb el PSOE

El primer secretari diu que el PSOE "té dret" a repensar la relació amb els socialistes catalans

Enllaços recomanats: Premis cinema