Regió 7

Controls exhaustius a la xarxa viària catalana davant l´amenaça terrorista

El peatge de Mollet de la C-33 direcció Barcelona ha estat aquest diumenge un dels punts de vigilància que ha instal·lat la policia catalana

15.11.2015 | 13:15
Controls exhaustius a la xarxa viària catalana davant l´amenaça terrorista
Controls exhaustius a la xarxa viària catalana davant l´amenaça terrorista

Més del 20% dels agents dels Mossos d'Esquadra que treballen en controls preventius estan destinats a la lluita antiterrorista. Als punts fronterers de l'AP-7 a la Jonquera des de França, la Vall d'Aran i el Pertús, s'ha intensificat la presència d'agents ARRO dels Mossos després dels atemptats de divendres a París. A banda, prop d'una trentena d'aquests agents han treballat aquest diumenge al matí en un dispositiu a la sortida del peatge de Mollet del Vallès de la C-33, direcció Barcelona. Tot i que mai s'han deixat de fer, aquest tipus de controls són ara més habituals des que al gener es va activar el nivell d'alerta 4 sobre 5 arran de l'atac a la redacció de la revista satírica Charlie Hebdo.
Una vegada el control s'ha endegat s'ha restringit el pas dels cotxes a un sol carril. Un per un, els agents han anat aturant els vehicles per fer una ràpida inspecció ocular i deixar continuar la marxa.

En algun cas s'ha demanat al conductor que s'apartés estacionés amb l'objectiu que mostrés la documentació i que es pogués fer una ullada, si es considerava convenient, a l'interior de cotxe i al portaequipatges. Aquest dispositiu a la C-33 s'ha donat per finalitzat poc abans de les 12 del migdia.

Tal com va informar dissabte el conseller d'Interior en funcions de la Generalitat, Jordi Jané, es manté activitat el Pla Operatiu Especiaral Antiterrorista. En concret, més del 20% dels controls de Mossos es dediquen a la lluita contra el terrorisme i està activada la vigilància i el control en 750 punts d'interès, dels quals més de 20 estan centrats en interessos francesos i sobre els que es fa un control específic.

Jané explicava també que, per exemple, en els darrers dies s'han fet més de 15 controls antiterroristes, fet a tenir en compte perquè encara no s'havien produït els tràgics atemptats de divendres a la nit a París.
El nivell 4 d'alerta també comporta una vigilància específica sobre àmbits especialment sensibles com les xarxes i estacions de transport, infraestructures estratègiques, centres oficials i llocs on ho ha una afluència massiva de persones. Interior ha informat que la intensificació de la vigilància en aquestes zones farà que la ciutadania noti més la presència policial en aquestes zones, i es demana la comprensió de la ciutadania assegurant que l'objectiu final és la seguretat de tothom.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Arreu

Jornada històrica dels castellers de Vallls

La Vella de Valls fa la millor actuació castellera de tots els temps per Santa Úrsula

El nombre de matrimonis es manté estable a Catalunya durant el 2015

El nombre de matrimonis es manté estable a Catalunya durant el 2015

L'edat mitjana al primer matrimoni s'ha endarrerit tres anys des del 2005 i se situa en 34,7 i...

Iceta avança que el PSC «desobeirà» encara que canviï la relació amb el PSOE

Iceta avança que el PSC «desobeirà» encara que canviï la relació amb el PSOE

El primer secretari diu que el PSOE "té dret" a repensar la relació amb els socialistes catalans

Enllaços recomanats: Premis cinema