El jutge prohibeix a Jordi Pujol fill disposar dels seus cotxes i cases

Entre els béns immobilitzats hi ha la casa que el fill gran de l'expresident té a Bolvir de Cerdanya

16.11.2015 | 21:58
Jordi Pujol Ferrusola durant el recent escorcoll a la seva casa a Bolvir de Cerdanya.

El jutge José de la Mata ha prohibit a Jordi Pujol Ferrusola, fill gran de l'expresident català, disposar dels vuit cotxes, sis d'ells de luxe, que guardava en una nau industrial de Teià (Maresme), i de quatre immobles a nom seu i el de la seva exdona i un cinquè titularitat de la seva filla.

En dos actes datats el 27 d'octubre i el passat dia 5 i continguts en el sumari de la peça sobre les comissions rogatòries a Andorra, el secret de les quals es va aixecar dijous passat, el magistrat de l'Audiència Nacional ordena el bloqueig d'aquests béns pel risc que intenti ocultar-los com ha fet amb part dels diners que tenia al Principat.

A l'escrit del 5 de novembre, el jutge enumera els vehicles que es van trobar en el registre uns dies abans, el 27 d'octubre, d'una nau industrial de Teià que usava Jordi Pujol Ferrusola, una entrada que es va fer dins de l'operació Hades, en què es van practicar 15 registres en domicilis i empreses de la família Pujol.

La nau contenia, segons explica el jutge, un total de vuit vehicles, sis d'ells d'alta gamma, concretament dos Mercedes, un Lamborghini, un Ford Mustang, un Ferrari i un Jaguar, així com un Nissan tipus "pick-up" i un Seat 127. El jutge posa en coneixement de Trànsit la mesura de prohibició de disposar d'aquests vehicles i mana al Registre de la Propietat de Béns Mobles de Barcelona que s'inscrigui la "prohibició absoluta de disposar, vendre, gravar, obligar o alienar" els cotxes.

En un altre acte dictat el 27 d'octubre, el mateix dia de l'operació Hades, el jutge ordena que es prohibeixi disposar a l'imputat de cinc immobles a nom seu, de la seva exdona Mercè Gironès (també imputada) i de la seva filla Núria. Concretament, lliura ordre al Registre de la Propietat de Puigcerdà de bloquejar una finca titularitat de Jordi Pujol Ferrusola a Bolvir (Cerdanya), així com tres immobles a Barcelona, un d'ells només a nom seu, un altre a nom del matrimoni i el tercer titularitat de Mercè Gironès.

Finalment, prohibeix que es faci cap tipus d'acte de disposició sobre un altre immoble del carrer Ganduxer número 5 de Barcelona, propietat de la filla del matrimoni, que el va comprar amb diners que havia rebut del pare en concepte de donació per intentar així ocultar-ho a la justícia.

El jutge explica aquesta operació d'ocultació, que situa al juliol del 2014, quan va sortir a la llum la fortuna que tenia la família al Principat. Va consistir en una donació de 585.000 euros que li va fer a la seva filla, que després va comprar la casa a una empresa del seu pare. Aquest moviment de fons li sembla al magistrat "en excés complex si el que pretenia l'investigat realment era donar l'immoble a la seva filla", per la qual cosa es tractaria d'una operació dissenyada per evitar que l'immoble s'atribueixi al pare.

De la Mata justifica aquests bloquejos dels seus béns mobles i immobles en la investigació que es duu a terme contra ell i la seva exdona en el seu jutjat per intentar descobrir si va blanquejar "ingents" quantitats de diners de procedència desconeguda des dels seus comptes d'Andorra a paradisos fiscals com el Panamà, Suïssa, Liechtenstein, Luxemburg, Uruguai o Illes Verges britàniques.També esmenta en els actes les maniobres que va començar el 2014 per ocultar aquests capitals, no només amb la venda del pis a la seva filla, sinó també mitjançant transvasaments de diners i operacions sospitoses amb Mercè Gironès.

El més gran dels Pujol i la seva exdona presenten en els seus comptes, diu el jutge, "multitud d'abonaments en efectiu d'origen desconegut, que no poden assimilar-se a una activitat legal", així com transferències o traspassos que "es relacionarien amb persones que desenvolupen una labor empresarial entroncada amb el sector públic de Catalunya".

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Calendari laboral i escolar 2017/2018

Calendari laboral 2017 a Catalunya

Calendari Laboral 2018 a Catalunya

Aquí pots consultar tots els dies festius a Catalunya i el calendari escolar 2017/18

 

Enllaços recomanats: Premis cinema