Un total de 23 persones van ser detingudes en les batudes que les forces de seguretat franceses han realitzat en les últimes hores, en les quals han estat confiscades 31 armes, quatre "de guerra", va informar el ministre de l'Interior, Bernard Cazeneuve.

Les operacions es van desenvolupar en 19 del centenar de departaments que hi ha al país i es van fer a l'empara de l'estat d'emergència declarat després dels atemptats de divendres passat, que facilita els escorcolls domiciliaris, va assenyalar Cazeneuve. Des de divendres passat, es van decretar 104 arrestos domiciliaris i 168 escorcolls que "permeten accelerar les recerques sobre els objectius radicalitzats i alimentar les informacions que es posseeixen".

Cazeneuve, que no va precisar si els escorcolls i arrestos tenien a veure amb els atemptats que van provocar almenys 129 morts, va afirmar que hi ha "vincles" entre les bandes de delinqüents i els grups terroristes. En aquest sentit, va assenyalar que s'havien fet 18 decomissos d'estupefaents i confiscar material informàtic i telefònic per ser investigat. Com a exemple, Cazeneuve va citar un escorcoll d'un domicili al departament del Roine -amb capital a Lió- relacionat amb el tràfic d'armes i que havia revelat llaços amb el moviment gihadista radical.

El ministre va explicar que l'arsenal jurídic engegat pel govern per lluitar contra el terrorisme ha permès evitar des de la primavera sis atemptats, així com l'expulsió de 34 presumptes gihadistes o imams que prediquen l'odi. A més, França ha rebutjat l'entrada de 62 individus per considerar que amenacen la seva seguretat, mentre que s'han evitat 203 projectes de sortida a l'estranger. A sis persones se'ls ha retirat la nacionalitat per una llei aprovada per l'executiu i s'han bloquejat 87 pàgines d'internet.