Regió 7

Hollande alerta del "verí de la sospita" contra determinades comunitats

El president francès avisa del risc que hi pugui haver actes d'odi en contra d'alguns col·lectius

19.11.2015 | 00:00

El president francès, François Hollande, va assegurar que la intervenció d'ahir a Saint-Denis és "l'expressió que França està en guerra" contra l'Estat Islàmic, alhora que va alertar contra "el verí de la sospita" que pugui degenerar en actes d'odi contra determinades comunitats.
Davant l'Assemblea d'Alcaldes de França, Hollande va indicar que cal respondre amb fermesa al repte que els planteja el terrorisme, però també va alertar contra el perill de "caure en l'estigmatització" dels musulmans. "La nostra cohesió social és la millor resposta i la nostra unió nacional és l'expressió. Hem de ser implacables contra tota forma d'odi. Cap acte xenòfob, antisemita, antimusulmà ha de ser tolerat", va afegir.
També va alertar contra els que volen vincular l'amenaça terrorista amb l'arribada massiva de refugiats a Europa i va assenyalar que l'únic lligam entre tots dos és que "els habitants de l'Iraq i Síria fugen perquè estan martiritzats pels mateixos que ataquen avui" a França. Hollande va confirmar que França continua disposada a acollir 30.000 refugiats en els dos pròxims anys, però va assenyalar que procedirà a les "verificacions necessàries" abans d'acceptar la seva entrada.
També va recordar que la reforma del dret d'asil permet rebutjar tota persona que constitueixi una amenaça la seva estada a Europa.
"D'aquesta manera consolidarem la seguretat dels francesos amb un control reforçat en les fronteres però sent fidels als nostres valors", va afirmar el president francès.
Davant els alcaldes francesos, el president Hollande va assegurar que els poders municipals també tenen un paper en la seguretat dels ciutadans i es va comprometre a aportar armes de la policia nacional per a les policies locals de les ciutats que ho sol·licitin.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Arreu

Jornada històrica dels castellers de Vallls

La Vella de Valls fa la millor actuació castellera de tots els temps per Santa Úrsula

El nombre de matrimonis es manté estable a Catalunya durant el 2015

El nombre de matrimonis es manté estable a Catalunya durant el 2015

L'edat mitjana al primer matrimoni s'ha endarrerit tres anys des del 2005 i se situa en 34,7 i...

Iceta avança que el PSC «desobeirà» encara que canviï la relació amb el PSOE

Iceta avança que el PSC «desobeirà» encara que canviï la relació amb el PSOE

El primer secretari diu que el PSOE "té dret" a repensar la relació amb els socialistes catalans

L'últim El més llegit
Enllaços recomanats: Premis cinema