Regió 7

Rebaixen el nivell d´alerta per amenaça terrorista a Brussel·les

La policia belga fa nous escorcolls a tot el país, que acaben sense que hi hagi cap detenció

27.11.2015 | 00:00
Soldats fan guàrdia al centre de Brussel·les
Soldats fan guàrdia al centre de Brussel·les

El primer ministre belga, Charles Michel, va confirmar que el nivell d'alerta per amenaça terrorista a Brussel·les ha baixat del màxim, el nivell 4, al 3. L'alerta "segueix sent seriosa", però ja no es considera "imminent", va explicar Michel després de reunir-se el Consell de Seguretat Nacional, format per membres del Govern i les autoritats de seguretat, que van acordar una "adaptació" progressiva de les mesures adoptades el cap de setmana passat.
L'Òrgan de Coordinació per a l'Anàlisi de l'Amenaça va decidir rebaixar l'alerta a la capital des del risc "greu i imminent" d'atemptats terroristes (4) fins a un risc "possible i versemblant" (3), que regeix a tot el país. Michel va detallar que el Centre de Crisi belga proposa "mantenir una presència policial i militar", tot i que serà "adaptada de manera progressiva". Pel que fa als principals punts que poden ser objecte d'atacs, va assenyalar els esdeveniments que reuneixen molt públic caldrà "analitzar cas per cas" la seva situació i no va descartar anul·lacions. Des que va ser decretat dissabte el màxim nivell d'alerta a Brussel·les, s'han cancel·lat concerts, espectacles i competicions esportives, i centres d'oci com museus havien estat tancats i van començar a obrir poc a poc des de dimarts.
Sobre el metro de la capital, Michel va anunciar que "reobrirà totalment avui amb mesures de seguretat adaptades". El metro i els tramvies subterranis de Brussel·les van estar tancats de dissabte a dimarts i només han obert parcialment des de dimecres.
El primer ministre va assegurar que "continuarem analitzant permanentment la situació" amb la finalitat de "reaccionar de nou" si fos necessari. Michel va assegurar que "no podem comunicar els elements factuals" que han portat a prendre aquesta decisió "per raons de seguretat". "El risc zero a Europa hem vist lamentablement que no existeix", va apuntar.

Nous escorcolls
La Fiscalia va ordenar nous escorcolls a Auvelais (sud) i Verviers (est) en relació amb els atemptats de París que van causar 130 morts, en els quals va confirmar que no es van produir detencions. L'operació duta a terme a Auvelais, situat al districte de Sambreville, entre les ciutats de Charleroi i Namur, va implicar el desplegament d'un important dispositiu, ja que els investigadors buscaven principalment materials més que individus concrets.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Arreu

Mor un camioner a Castella i Lleó a l´explotar-li una roda mentre la canviava

La víctima, de 49 anys, va quedar atrapat sota el seu vehicle quan la roda va fer explosió

Què diuen les portades en paper d´aquest dijous?

Què diuen les portades en paper d´aquest dijous?

Fem un cop d'ull als titulars més destacats que podràs trobar als quioscos

Trump diu que només acceptarà el resultat electoral si guanya

Trump diu que només acceptarà el resultat electoral si guanya

Una instructora de ioga assegura que el candidat del partit republicà a ocupar la Casa Blanca la...

Puigdemont, disposat a anar la presó per celebrar el referèndum

Puigdemont, disposat a anar la presó per celebrar el referèndum

El President de la Generalitat, Carles Puigdemont, va explicar en una entrevista a la revista...

Enllaços recomanats: Premis cinema