El govern valencià demanarà la convocatòria de la comissió bilateral amb l'executiu de Mariano Rajoy per tal d'"esgotar les vies del diàleg" abans de presentar un recurs d'inconstitucionalitat als pressupostos generals de l'Estat per l'infrafinançament de la Comunitat Valenciana.

Així ho va dir la vicepresidenta del govern valencià, Mónica Oltra, després que el president de la Generalitat, Ximo Puig, anunciés dijous que proposaria l'inici del procediment per presentar aquest recurs.

Oltra va assegurar que s'havia acordat iniciar els tràmits per a la seva presentació "per si cal la via judicial", però va explicar que se sol·licitarà primer la celebració de la comissió bilateral "per abordar els punts de controvèrsia" i poder "seguir dialogant".

Va afirmar que el recurs no es posposa, sinó que segueix el seu curs, però volen "seguir negociant", i va precisar que el Govern valencià fa cinc mesos que adverteix que faria servir qualsevol mitjà perquè els diners dels valencians arribin, de manera que "qui avisa no és traïdor".