El cap de llista de Democràcia i Llibertat (DiL), Francesc Homs, va vaticinar ahir un acord aquest mes de desembre entre Junts pel Sí (JxS) i la CUP que deixarà els seus adversaris amb un "pam de nas".

En declaracions a TV3, Homs es va mostrar convençut que "al final hi haurà acord" que permeti formar un "govern estable" a Catalunya, que impulsi el procés cap a la independència garantint la "seguretat jurídica", respectant els "valors europeus" i amb predisposició al "diàleg, la negociació i el pacte".

"Aquest mes de desembre va pronosticar dos pams de nassos", va afirmar Homs, que a més d'un acord amb la CUP per a "la investidura i l'estabilitat del Govern" -que, segons el seu parer, sorprendrà dirigents com Carme Chacón, Jorge Fernández i Josep Antoni Duran i Lleida- també preveu un bon resultat de les forces independentistes en les eleccions del 20-D.

"El 20-D deixarem amb un pam de nas Aznar i companyia", va augurar Homs, que va fer una crida a l'electorat independentista perquè prengui consciència de la importància d'acudir a les urnes perquè Catalunya només tindrà "capacitat de defensar-se" davant de l'Estat "si hi ha mobilització del vot sobiranista".

"Crec que hi haurà un gran resultat del món sobiranista i alguns tornaran a quedar amb un autèntic pam de nas", va pronosticar Homs, que ha argumentat que "com que no tenim més eina com a país per defensar-nos d'aquests atacs constants de l'Estat espanyol, l'arma del vot estic convençut que s'expressarà".

El candidat d'Unió a les eleccions generals, Josep Antoni Duran i Lleida, ha instat el President català, Artur Mas, a explicar el contingut del pacte que aspira assolir amb la CUP abans del 20 de desembre pròxim, perquè el contrari seria un "frau electoral".

En una roda de premsa a l'Agència Catalana de Notícies (ACN), Duran i Lleida va criticar que, ara que fa gairebé dos mesos de les eleccions catalanes, Catalunya encara no té govern i va acusar CDC de voler "ocultar" el pacte que Junts pel Sí està forjant amb la CUP per investir Artur Mas.

Segons Duran i Lleida, si el candidat de Democràcia i Llibertat, Francesc Homs, augura un pacte que deixarà els partits "amb un pam de nas" és perquè coneix els seus continguts, de manera que "si no ho expliquen és perquè no volen que els seus electors cone-guin aquest acord" abans de les eleccions generals del pròxim 20 de desembre.

El democratacristià es va mostrar convençut que aquest acord que "no volen explicar" abans del 20-D "perjudica Convergència". "Una altra cosa és ERC, que avui mateix diu que se sent pròxima als projectes de la CUP", va afegir. Duran i Lleida, que creu que en fer-se públic el pacte "s'està enganyant la ciutadania", va alertar que el procés sobiranista "ja està en mans de la CUP des de la declaració del Parlament del 9 de novembre".

Amb aquestes paraules es va referir a les declaracions d'Artur Mas, que dijous en una entrevista a la cadena 8TV va afirmar que es veia en l'obligació de seguir liderant el procés perquè, d'altra manera, aquest estaria dirigit per la formació anticapitalista.