Els col·legis electorals de la ciutat de Madrid seran els únics d'Espanya que disposaran avui d'un sistema de meses electròniques que acceleraran el recompte de vots. Ahir es van distribuir ordinadors i impressores en 3.305 meses de la capital de l'estat.

Aquesta experiència ja es va fer en les eleccions del 2011 en la meitat de les taules i en altres províncies, i en aquesta ocasió es farà a la capital espanyola "l'experiència definitiva" que, si sortís bé, s'anirà estenent en les successives convocatòries electorals, segons va explicar ahir el cap de processos electorals de la Delegació del Govern a Madrid, José Ramón Alonso.

El sistema permetrà acreditar que s'acudeix a votar amb el DNI electrònic, o bé inscrivint a l'ordinador el cognom, amb el qual l'aplicació busca l'elector, que diposita el vot a l'urna com en qualsevol altre col·legi.

El sistema no solament agilitarà les votacions (evitarà cues), sinó que permetrà que el recompte sigui més àgil perquè les actes d'escrutini també es remetran de manera electrònica, i, a més, minimitzarà els "errors humans", va assegurar Alonso.