El nombre d'aspirants a entrar a l'exèrcit francès s'ha multiplicat per deu, després de passar dels 150 als 1500 diaris, arran dels atemptats gihadistes perpetrats a París el gener i el novembre de l'any passat.

Les xifres les va oferir el ministre francès de Defensa, Jean-Yves Le Drian, en un discurs als seus soldats desplegats a la base de Camp Zayed als Emirats Àrabs Units divulgat ahir pel seu departament, en el qual va subratllar la importància de la seva missió contra les posicions d'Estat Islàmic a Síria i l'Iraq.

Le Drian va insistir que l'acció contra el grup gihadista en aquests dos països, però també les tasques de protecció antiterrorista que realitzen 10.000 militars en el propi territori francès, són necessàries perquè per protegir els francesos "la guerra s'ha de fer en tots els fronts". "Ara més que mai -va afirmar dissabte el ministre als militars que s'ocupen dels caces que tenen a la base- us admiren per això i potser alguns fins i tot us envegen".

Per il·lustrar-ho, va dir que mentre que el 2014 hi havia una mitjana de 150 candidats diaris a integrar les forces armades, després dels atemptats del gener es va passar a 400 i després dels del 13 de novembre la xifra ha pujat a 1.500.