Els tres homes que van ser testimonis del tiroteig ocorregut aquest dilluns al vespre a Terrassa, i en el qual van morir dos homes, van ser detinguts mentre s'espera que la investigació en curs determini el seu grau de participació en aquests fets, segons han informat a Efe els Mossos d'Esquadra.

Els tres detinguts, que igual que les dues víctimes mortals són de nacionalitat georgiana, eren dilluns a l'interior de l'habitatge del número 6 del carrer de Nàpols de la ciutat vallesana quan, segons les primeres hipòtesis, cap a les 6 de la tarda un home va entrar en l'habitatge, va disparar i va matar dues persones.

Els tres testimonis van fugir del lloc, però la policia autonòmica els va localitzar i els va traslladar a comissaria per declarar en qualitat de testimonis, segons els Mossos.

No obstant això, al llarg de la nit de dilluns a dimarts van quedar detinguts i la policia autonòmica espera que la investigació en curs, declarada pel jutge sota secret de sumari, determinarà el seu grau de participació en els fets.

Les primeres hores després del succés, la policia va establir controls a les carreteres per localitzar i detenir el suposat autor del tiroteig, encara que aquesta mesura, a mesura que passen les hores, se substitueix per altres actuacions i altres vies d'investigació, segons aquestes fonts.

Els fets van passar en un habitatge del carrer de Nàpols de Terrassa, al barri de Roc Blanc, una zona popular i tranquil·la ubicada als afores, al nord-oest de la ciutat, al costat de Viladecavalls.

Una de les víctimes del tiroteig vivia al domicili on van passar els fets des de feia uns cinc anys amb la seva dona i un fill, que eren al seu país en el moment del succés. Els investigadors plantegen com a hipòtesi principal una venjança entre màfies de l'Est per un assumpte de drogues, encara que també podria haver-hi algun altre mòbil.