Poble Lliure, integrat a la CUP i favorable a l'acord amb JxS, va qualificar ahir d'"error greu" la decisió de la CUP de no recolzar la investidura d'Artur Mas. Argumenta que dient que no, s'"incompleix la promesa electoral de ser l'accelerador i la garantia del procés independentista" i, per altra banda, que si la CUP era decisiva, es proclamaria la República Catalana. Poble Lliure va informar de la seva opinió a través d'un comunicat sota el títol "Malgrat els entrebancs, la lluita per la independència continua".

Va alertar que es "posa en perill l'acumulació de forces obtinguda pel moviment independentista fins al 27-S", encara que també va responsabilitzar a CDC i ERC acusant-los d'interessos partidistes. En tot cas, subratlla Poble Lliure, "fins diumenge tenen l'oportunitat de rectificar".

Per altra banda, respecte d'un possible avançament electoral, l'organització adverteix que "no acceptarà cap proposta que suposi rebaixar el contingut independentista de la CUP". Tampoc acceptaran substituir "l'objectiu estratègic de la independència per un hipotètic referèndum unilateral".

Segons Poble Lliure, CDC i ERC "han estat més interessades en la seva batalla particular per l'hegemonia dins del camp independentista que a facilitar una investidura i acord de govern". L'organització va considerar paradoxal que Mas critiqués "la falta de sentit de país" de la CUP, quan també es podria aplicar el mateix retret a CDC, i va recordar a la seva formació i als republicans que tenen fins a aquest diumenge per rectificar.