L'expresident del Govern balear Jaume Matas va posar ahir a disposició de l'Audiència de Palma el seu palauet a la ciutat per "reparar el dany causat" en el cas Nóos, pel qual podria ser condemnat a 11 anys de presó.

Matas està acusat dels delictes de prevaricació, malversació, frau i tràfic d'influències, presumptament comesos per fer que el Govern balear contractés l'Institut Nóos al marge de la legalitat.

La reparació del dany ha estat una de les condicions fixades per la Fiscalia Anticorrupció de les Balears en anteriors causes de presumpta corrupció en què ha arribat a acords de conformitat amb algun dels encausats. El fiscal anticorrupció Pedro Horrach demana 11 anys de presó per a l'expresident i exministre per beneficiar amb uns 2,5 milions de fons públics l'Institut Nóos, que presidia Iñaki Urdangarin.

Matas posa a disposició del tribunal la meitat de l'habitatge que té en propietat amb la seva dona, una residència de 597 metres quadrats de superfície situada al carrer Sant Feliu, que va ser taxada el 2006 per 2.477.550 euros.