El 36% dels joves admeten que han conduït sota els efectes de l´alcohol

El 10% dels menors de 30 anys reconeix que ha agafat el cotxe havent consumit droga

15.01.2016 | 00:00

Prop del 36% dels joves de l'estat d'entre 16 i 30 anys ha conduït algun cop sota els efectes de l'alcohol i un de cada deu reconeix haver-ho fet després d'haver consumit cànnabis o cocaïna.
La majoria són homes, d'entre 25 i 30 anys, que treballen o compaginen els estudis amb una activitat laboral, viuen a zones rurals i són conductors habituals, segons un informe de la Fundació Mapfre elaborat amb la Fundació d'Ajuda contra la Drogoaddicció. L'estudi, per al qual s'ha entrevistat mil joves, reflecteix també que sis de cada deu han pujat en els últims sis mesos a un vehicle el conductor del qual havia consumit alcohol i més del 30% ho ha fet quan aquest ha pres pastilles o fumat porros.
Per al 13,6% dels entrevistats l'alcohol només "augmenta una mica" el risc de tenir un accident de trànsit, i, segons el 17,5%, els seus amics veuen normal beure o consumir drogues encara que s'hagi de conduir. Aquests percentatges mostren un comportament real al volant que s'allunya de la percepció que els joves tenen de si mateixos, ja que es consideren responsables i es posen bona nota com a conductors. Segons l'estudi, set de cada deu consideren que condueixen millor que la resta. Estan en contra dels comportaments arriscats, emfatitzen la prudència i l'acatament de les normes de trànsit, però a la pràctica "no són tan políticament correctes", va assenyalar un dels responsables de l'estudi, Eusebio Megías, que considera que no és un problema de manca d'informació.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Arreu

Al·leguen que el 12-0 l´Ajuntament de Badalona no estava operatiu

Al·leguen que el 12-0 l´Ajuntament de Badalona no estava operatiu

Els regidors investigats van declarar aquest dimecres davant del jutge

L´OTAN retreu a Espanya que permeti a la flota russa reabastir-se a Ceuta

L´OTAN retreu a Espanya que permeti a la flota russa reabastir-se a Ceuta

El Govern espanyol rep crítiques internacionals per permetre el reabastiment d'una flota de naus...

Què diuen els titulars en paper d´aquest dijous?

Què diuen els titulars en paper d´aquest dijous?

Fem un repàs als temes més destacats que trobaràs als quioscos

Enllaços recomanats: Premis cinema