Els partits catalans de l'oposició es van mostrar ahir crítics amb la formació del nou Govern, que van qualificar de "precuinat" per l'anterior President de la Generalitat, Artur Mas, i van reclamar al nou executiu de Carles Puigdemont que tingui com a prioritat les "persones".

En declaracions després de la presa de possessió dels nous consellers, el portaveu adjunt de Ciutadans al Parlament, Fernando de Páramo, va confiar que els consellers "compleixin la seva paraula i promesa de complir la llei", i els va recordar que el seu encàrrec és "solucionar els problemes reals dels catalans". "Esperem que no siguin consellers de la independència, sinó que treballin per solucionar problemes més enllà del procés sobiranista. Que treballin de veritat per solucionar els problemes i inquietuds de molts catalans, tinguin o no penjada una estelada", va dir De Páramo.

De la seva banda, Eva Granados, portaveu parlamentària del PSC, va desitjar "encerts" als consellers, a l'espera que "comencin a fer marxa enrere a les retallades i recuperin drets que els catalans hem anat perdent en aquests cinc anys d'Artur Mas". Però Granados va lamentar que sigui un govern "precuinat", perquè "s'ha conegut la seva composició abans que Puigdemont prengués possessió" i ha estat "dissenyat per Mas", a més de ser un executiu "interí", perquè només serà per 18 mesos, "un període del tot insuficient per posar al dia Catalunya i les seves necessitats". Des de Catalunya Sí que es pot, el portaveu parlamentari, Joan Coscubiela, va retreure que sigui un Govern creat "mirant cap endins, als equilibris interns de JxSí i la relació amb la CUP, que no cap a fora, a la societat", posant com a exemple que no existeixi una conselleria específica d'Ocupació o que "Medi Ambient es barregi amb Territori, que és com barrejar guineus amb gallines". El portaveu adjunt del PPC al Parlament, Santi Rodríguez, va demanar que el Govern es posi a treballar a favor del que "interessa a la gent" i va expressar els seus "dubtes" sobre si "aquest és el Govern de Puigdemont o el que ha heretat de Mas".