La ciutat alemanya de Bornheim, pròxima a Bonn, ha prohibit l'accés a la piscina municipal a sol·licitants d'asil homes després que banyistes i treballadores d'aquesta instal·lació pública es queixessin d'assetjament, van confirmar ahir les autoritats locals.

Els residents de tres centres d'acollida propers a la piscina pública, contra els quals es dirigeix aquesta prohibició, van expressar la seva comprensió amb la mesura, va dir a mitjans alemanys Markus Schnapka, responsable d'Assumptes Socials d'aquesta localitat de prop de 47.000 habitants, situada a l'estat federat de Renània del Nord-Westfàlia.

Hi ha prevista la celebració d'unes jornades informatives als albergs de refugiats a què Schnapka té previst acudir. "Ho diem clarament: els nostres valors pel que fa a la igualtat de sexes a Alemanya no poden qüestionar", va subratllar, i va afegir que tota agressió serà castigada immediatament.

"Tan aviat com els serveis socials ens confirmin que el missatge ha arribat, posarem fi a aquesta mesura", va assegurar Schnapka, que va precisar que no consta que els refugiats hagin comès cap delicte, sinó que es tracta principalment de casos d'assetjament verbal. Va dir que la intenció no és fer pagar a innocents pels actes de pocs.

Per la seva banda, l'alcalde de Bornheim, Wolfgang Henseler, citat per mitjans locals, va reconèixer que "després de Colònia res és ja el mateix", a propòsit de les nombroses agressions sexuals i robatoris registrats per Cap d'Any davant l'estació d'aquesta ciutat.