La Fiscalia Anticorrupció ha demanat a l'Audiència Nacional que verifiqui si l'extresorer del Partit Popular Luis Bárcenas té obres d'art per un valor de 200.000 euros, tal com sosté una acusació, i en cas que sigui així l'avisa que incorreria en delicte si les vengués sense haver cobert abans la seva fiança civil.

En un informe remès al jutge José de la Mata, el fiscal Antonio Romeral respon a la petició que va fer el setembre una de les acusacions populars del cas sobre la caixa B del PP, Observatori Desc, que reclamava el registre de "les propietats" de l'extresorer per embargar unes obres d'art que suposadament posseeix. L'acusació adjuntava en la petició, que ara ha de resoldre el jutge, documents del Tribunal Penal Federal de Suïssa datats el 19 de febrer del 2015 per provar que Bárcenas va dir el gener d'aquest any a la justícia helvètica que tenia obres d'art per valor de 200.000 euros.

Segons assenyala l'acusació, Bárcenas va fer aquesta afirmació dins d'una petició d'acollir-se a la justícia gratuïta en aquest país, que li va ser denegada.