Cinc diputades de la CUP i diverses portaveus de formacions de l'esquerra independentista, entre elles la sallentina i portaveu de la formació al Parlament de Catlaunya, Anna Gabriel, van denunciar ahir haver rebut insults i "menyspreu masclista" en els últims mesos per tal d'intentar desacreditar-les, no per la seva ideologia, sinó pel seu aspecte físic i la seva forma de vestir.

En un acte de marcat caràcter feminista realitzat ahir a la plaça del Rei de Barcelona, les cinc diputades de la CUP i les representants d'algunes formacions de l'esquerra independentista com Endavant i Arran van escenificar el seu rebuig al que consideren una ofensiva d'insults i desqualificacions llançades contra elles a través de les xarxes socials i en alguns mitjans de comunicació.

En un manifest llegit durant l'acte d'ahir apunten que "no són opinions personals i individuals pronunciades en l'exercici de la llibertat d'expressió, sinó que es tracta d'expressions de tipus polític amb un destinatari col·lectiu".

Segons van assegurar les militants de la CUP, els insults i comentaris masclistes que han rebut tenien com a finalitat desacreditar-les i desautoritzar-les, en el marc d'"una ofensiva fastigosa, masclista i violenta", però adverteixen que "quan ataquen una ens estan atacant a totes" i això pot provocar un "efecte bumerang" contra els atacants.

Encara que les participants a l'acte van dir representar el conjunt de "les dones de l'esquerra independentista", no hi eren presents totes les organitzacions i partits situats dins d'aquest espai polític, com Poble Lliure i ERC.

En el transcurs de l'acte, les diputades de la CUP van pronunciar, a mode de núncia, frases com la de Gabriela Serra: "sóc la Gabriela, i sóc vella, lletja i grassa", o la d'Anna Gabriel: "sóc l'Anna Gabriel i sóc una puta traïdora, amargada i malfollada, i l'únic que feia era defensar uns Països Catalans lliures, socialistes i feministes".

Després de precisar que no acudiran als tribunals per denunciar els insults rebuts perquè no confien "en la poca sensibilitat feminista de l'àmbit judicial", les participants en la protesta realitzada a la plaça del Rei de Barcelona van anunciar que portaran a terme un altre acte el proper 11 de febrer a les Cotxeres de Sants de Barcelona.