La misteriosa desaparició de l'advocat Fermín Guerrero va obligar a suspendre la sessió d'ahir del judici per l'assassinat de la presidenta de la Diputació de Lleó Isabel Carrasco i va causar un notable enrenou a la ciutat, ja que, fins que ha estat localitzat, desenes de policies l'havien buscat durant hores. Un familiar va alertar de la desaparició del lletrat poc després de les cinc de la matinada, de manera que es va activar un dispositiu de recerca que va donar resultat a primera hora de la tarda, quan va ser localitzat en una zona propera al centre, al carrer Fra Luis de León, al costat del seu cotxe, que estava mal aparcat. L'advocat representa la policia local Raquel Gago.

L'alerta per la seva desaparició es va activar després que la seva família fes hores tractant de localitzar-sense aconseguir-ho. L'advocat José Ramón García, que representa Montserrat González i la seva filla Triana Martínez en el judici, va ser l'última persona que va veure dimarts Fermín Guerrero. La Policia va entrar ahir al matí en un pis propietat de la família de Gago, on el lletrat resideix durant el judici, per verificar si havia tingut algun tipus d'indisposició que hauria impedit la seva compareixença. No era en el seu interior, de manera que la recerca es va estendre a tots els hotels de la ciutat, un cop que es va confirmar que no hi havia ingressat a cap hospital. Trobat per una patrulla de la Policia Local, va ser traslladat a la Comissaria central de la ciutat on va declarar que la seva desaparició va ser "voluntària", però s'ha negat a aclarir el motiu.

Fonts de la Subdelegació del Govern a Lleó van explicar a Efe que l'advocat va quedar en llibertat, ja que sobre ell no pesa cap càrrec.