L'organització dels Jocs Olímpics d'Hivern Barcelona-Pirineus 2022 tindrien un impacte econòmic de 9.400 milions d'euros i generaria 84.600 llocs de treball, segons va informar ahir el grup municipal del PSC a l'Ajuntament de Barcelona.

El president del PSC a Barcelona, Jaume Collboni, va presidir ahir la primera reunió de la comissió per estudiar la viabilitat de la celebració dels Jocs d'Hivern Barcelona-Pirineus 2022. "Els socialistes no presuposem cap posició sobre els Jocs d'Hivern, però considerem que cal ampliar el debat i millorar els processos de decisió", va declarar Collboni, en al·lusió al fet que l'equip de govern d'Ada Colau no considera prioritària l'organització d'aquests Jocs.

La comissió per estudiar la viabilitat dels Jocs ha estat creada a petició del PSC i CiU i té el suport d'ERC i C's en el ple del 30 d'octubre del 2015 amb l'objectiu de fer un seguiment de la candidatura Barcelona-Pirineus analitzant-la des d'aspectes econòmics, socials i esportius i que persegueix obrir el debat sobre el tema.

Durant la comissió, Collboni va afirmar que "és un acte en positiu per facilitar que els sectors econòmics, socials, esportius, i tots els sectors implicats participin d'una decisió que no es pot prendre de forma ni improvisada ni precipitada".

"Hi ha diàleg i consens. Durant aquest mandat les decisions es prendran en el ple. Les coses cal discutir-les, i a l'Ajuntament de Barcelona es discutiran", va dir el president del PSC a l'Ajuntament i de la comissió d'estudi.