El triumvirat de Marta Ribas, David Cid i Ernest Urtasun es presenta per dirigir Iniciativa

07.02.2016 | 00:00

La portaveu d'ICV, Marta Ribas, el coordinador d'ICV a Barcelona, David Cid, i l'eurodiputat de la formació ecosocialista, Ernest Urtasun, es presentaran a les primàries per aspirar a dirigir ICV després de l'11a Assemblea Nacional del 8 i 9 d'abril vinents. En aquesta direcció de tres persones Ribas i Cid opten a ser coordinadors i Urtasun portaveu nacional amb responsabilitats en relacions polítiques.
Així ho van anunciar tots tres ahir en el marc del consell nacional d'ICV. La fórmula anunciada ha de servir, van dir, per "enfortir organitzativament" la formació i obrir una "nova etapa" de cara a la construcció d'un "nou PSUC del segle XXI" juntament amb altres forces d'esquerres. Ribas va justificar la candidatura en equip de tres perquè la nova etapa té "reptes importants, complexos i apassionants" que requereix una "nova direcció forta i engrescada" i per això la direcció inclou el portaveu.
L'objectiu, va assegurar, és construir un partit en forma de "cooperativa política". Per la seva banda, David Cid va coincidir en la necessitat de reforçar la direcció d'ICV. Va explicar que la formació ecosocialista té 166 grups municipals, presència arreu del territori i a tots els estaments institucionals.
Finalment, Urtasun es va referit a la confluència amb altres organitzacions polítiques i va remarcar que "sense l'aposta d'ICV per les confluències, molts governs de transformació com el de l'Ajuntament de Barcelona o d'altres municipis no hauria estat possible". La lluita contra les desigualtats, l'ecologisme i el feminisme continuaran sent les prioritats de la formació en aquesta nova etapa, van coincidir tots tres.
El consell nacional d'ICV va aprovar ahir el calendari de les eleccions internes per escollir els nous coordinadors nacionals de la formació ecosocialista. El procés per recollir avals de la militància comença demà i s'acaba el 21 de febrer. El dia 22 quedaran nomenades les candidatures que hagin presentat com a mínim 50 avals per optar a les eleccions.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Arreu

Dos sismes de 5,4 i 5,9 graus tornen a sacsejar Itàlia

Dos sismes de 5,4 i 5,9 graus tornen a sacsejar Itàlia

Una tercera rèplica, de 4,6 de magnitud, es va deixar sentir a la nit sense causar víctimes però...

Investiguen una nova amenaça de mort a Puigdemont a través de Twitter

Investiguen una nova amenaça de mort a Puigdemont a través de Twitter

Al costat d'una foto amb un encaputxat i una arma a la mà, li diu que "tu i els teus fills...

Al·leguen que el 12-0 l´Ajuntament de Badalona no estava operatiu

Al·leguen que el 12-0 l´Ajuntament de Badalona no estava operatiu

Els regidors investigats van declarar aquest dimecres davant del jutge

L'últim El més llegit
Enllaços recomanats: Premis cinema