L'Ajuntament de Madrid obrirà una investigació "profunda" de l'espectacle de titelles per analitzar quines responsabilitats cal depurar i decidir sobre el futur de l'edil de Cultura, Celia Mayer, que va dir que estudiarà si retira la demanda contra els artistes mentre creixen els suports i les crítiques.

Els titellaires (Raúl García Pérez, de 34 anys, i Alfonso Lázaro de la Torre, de 29), que estan a la presó sense fiança per ordre del jutge de l'Audiència Nacional Ismael Moreno, han presentat un recurs contra la seva presó en què neguen que enaltissin el terrorisme i que incitessin a l'odi amb els seus "ninots de drap", en la funció de divendres passat en una plaça del districte de Tetuan.

L'alcaldessa, Manuela Carmena, va demanar ahir perdó pel cas i ha admès que no es va fer una tasca d'anàlisi i seguiment per saber quin era el contingut de l'obra, com sí ho va haver a altres activitats d'aquestes festes de Carnestoltes.

No obstant això, creu que malgrat el "mal" causat a l'Ajuntament i als nens ha existit un "rigor excessiu" del jutge en dictar presó sense fiança per als artistes per una obra emmarcada en el context del carnestoltes.