El president d'Òmnium Cultural al Bages, Jordi Corrons, assegura que la direcció que ha emprès l'entitat aquests darrers anys és obra de Muriel Casals, amb la qual cosa "el millor que podem fer és continuar-ho, és el regal que ens ha fet ella".

Per a Corrons, el que més es trobarà a faltar "és el seu caràcter, perquè combinava la contundència del seu missatge sobiranista amb una amabilitat extrema per no ofendre les persones que tenia al davant". Això, segons l'opinió del dirigent d'Òmnium al Bages, va aconseguir imbuir-ho a l'entitat, i per això pensa que s'ha de seguir el mateix camí. "El millor com a entitat i com a país és continuar aquest compromís, aquest tarannà i la manera de fer que tenia ella".

Corrons recorda que una de les últimes vegades que havia coincidit amb Muriel Casals va ser a l'acte commemoratiu de la batalla de Talamanca de l'estiu passat, on es recorda l'última batalla en què els austriacistes van guanyar l'exèrcit borbònic. Casals tenia una casa familiar heretada dels seus pares a la població bagenca, on estiuejava des que era petita. "Era molt fàcil connectar-hi i tenir-hi una relació afable perquè era molt propera, i això ho transmetia", afirma Corrons. També recorda que va entrar en política a desgrat seu però "disposada a fer-ho perquè pensava que era el millor pel país".