La presidenta de la Comunitat de Madrid i de la gestora que dirigeix el PP madrileny, Cristina Cifuentes, va avançar que "possiblement" es presentarà com a candidata a presidir el partit en el pròxim congrés ordinari autonòmic, encara que va aclarir que és una decisió que prèviament vol consultar amb el seu equip.

La nova responsable del PP de Madrid va assegurar que assumeix amb el "cap alt" una responsabilitat que probablement arriba en el pitjor moment per a la formació en tota la seva història i amb l'objectiu de cobrir un "buit de poder" i recuperar la confiança dels ciutadans davant els casos de corrupció. En aquesta "nova etapa", s'implantarà a la formació tant per als afiliats com per als càrrecs el mateix codi ètic que ja va implantar per als membres del seu Govern i els diputats autonòmics, que entre altres punts estableix el compromís de dimitir si hi ha investigació per corrupció.

Cifuentes es va comprometre a convocar "el més aviat possible" el congrés obert a tots els militants per elegir la direcció a través d'un procés en el qual cada afiliat tingui un vot. També a col·laborar amb la Justícia en qualsevol cas de corrupció i prendre les mesures "que calguin" amb "una transparència total i sense lligams respecte res".

En un altre ordre de coses, el titular del Jutjat d'Instrucció 18 de València, que investiga el cas Imelsa, ha obert una peça separada pel suposat blanqueig de 50.000 euros al grup municipal del PP de València en la qual consten 49 investigats, entre ells regidors i exregidors del PP. El jutjat ha acordat així mateix perllongar el secret del sumari un mes més, fins al proper 14 de març. La pròrroga del secret també s'estén a la peça separada oberta per investigar i, si s'escau, enjudiciar, el blanqueig.

El jutge ha intervingut immobles, vehicles i ha ordenat el bloqueig de diversos productes bancaris propietat dels investigats pel seu comís en cas de condemna.

La investigació se centra en Imelsa, la regidoria de Cultura de l'Ajuntament, Ciegsa i la Fundació Jaume II El Just per adjudicacions fraudulentes a canvi de comissions il·legals.