El Canal de Isabel II va pagar la "facturació fictícia" a les empreses de l'imputat en la trama Púnica Alejandro de Pedro (EICO i Madiva) pels seus treballs de reputació a Internet per millorar la imatge de càrrecs de la Comunitat de Madrid com el seu expresident Ignacio González.

Així es desprèn de la declaració que va fer l'octubre del 2014 davant la Guàrdia Civil el germà d'Alejandro de Pedro, Adrián de Pedro, que va assenyalar que "la facturació fictícia que s'està pagant d'EICO i Madiva s'està fent a través del Canal de Isabel II", segons consta en els toms del sumari sobre la trama Púnica als quals s'ha aixecat el secret.

El mateix instructor del cas Púnica, Eloy Velasco, va assenyalar en un acte del 25 de juny (que es coneix ara) que els pagaments ordenats pel llavors conseller de Presidència de la Comunitat de Madrid Salvador Victoria amb diners en efectiu per part de les empreses Canal de Isabel II, Indra i l'empresari Sergio Ortega, ho eren "sense aparent contraprestació, però en funció del càrrec públic que ostentava en la Comunitat de Madrid". El febrer de l'any passat va declarar com a testimoni una empleada de De Pedro, Guadalupe Caballero, que va assenyalar que Alejandro de Pedro li va demanar que anotés al compte amb la Comunitat de Madrid que s'havien abonat 14.000 euros i que li van indicar que aquest deute el pagaria Canal d'Isabel II.

Quan De Pedro va ser detingut se li van intervenir 82.500 euros, dels quals 10.000 va dir que eren d'Indra pels seus treballs per a la Comunitat de Madrid i la resta eren estalvis.

No obstant això, Adrián de Pedro i Guadalupe Caballero "afirmen que aquest deute el pagaria el Canal de Isabel II i ni un ni l'altre saben absolutament res d'Indra ni de Santiago Roura", exconseller delegat d'Indra, el que va aixecar les sospites que "se li vulgui atribuir a Indra pagaments que no va fer" i que van ser fets per altres.

Per la seva banda, en la seva declaració com a imputat, l'exconseller delegat de l'Agència Informàtica i de Comunicacions (ICM) José Martínez Nicolás ha reconegut que Salvador Victoria l'havia utilitzat com a "missatger" perquè sol·licités pagaments a altres empreses i que a De Pedro li havia de pagar Indra 10.000 euros, 20.000 a Miguel Ángel de la Fuente i 90.000 a un tal Juanjo. El 8 de juliol, De la Fuente va declarar al jutge que la seva empresa té un deute amb el PP de Madrid, però va negar que l'anés a pagar Indra i va afirmar no haver contactat mai amb Martínez Nicolás.