El portaveu de Demòcrates de Catalunya, Antoni Castellà, va plantejar ahir reprendre la Mesa per un Estat propi que reuneix partits i entitats cíviques catalanes amb l'objectiu d'incloure-hi Catalunya Sí que es pot (CSQP) i Barcelona en Comú amb l'objectiu d'ampliar la base social del procés sobiranista.

Castellà ho va explicar en una roda de premsa oferta en el marc del primer consell nacional de Demòcrates de Catalunya, que es va celebrar a Sant Cugat del Vallès i on es va votar que Joan Rigol sigui el president de la mesa del consell, que tindrà quatre vicepresidències i quatre secretaris, entre els quals Albert Monton per a la Regió de la Catalunya Central.

"En aquest procés constituent podem fer que altres moviments que no volen un estat independent sí que puguin estar d'acord a participar en el procés que acabarà amb l'aprovació d'una constitució, que serà un segon referèndum", va afirmar Castellà. Per això, va dir que la prioritat no és fer aquest procés en divuit mesos, sinó fer-ho "bé", i va defensar fer costat només a un candidat a la presidència del govern espanyol que asseguri un referèndum vinculant.