Forces de la lluita antiterrorista tunisiana van arrestar cinc homes que s'havien infiltrat a Tunísia des de la veïna ciutat líbia de Sabratah i que, se sospita, planejaven atemptar-hi. En un comunicat, el Ministeri de l'Interior tunisià va explicar que els cinc sospitosos, tots ells de naturals del país, van ser detinguts a la localitat de Ben Guerdan, a uns cinquanta quilòmetres de la frontera amb Líbia. Els presumptes gihadistes haurien rebut formació militar a Sabratah i allà haurien format una cèl·lula que es va traslladar a Tunísia per cometre-hi atemptats, va afegir.

Aquestes detencions es van produeixen l'endemà que avions de combat nord-americans bombardegessin dos edificis de Sabratah i hi matessin 43 persones, de les quals 37 tunisianes. Segons el comando central nord-americà, l'objectiu de l'atac era Nourdine Chouchane, un radical tunisià a qui s'acusa de ser un dels capitosts de la branca líbia d'Estat Islàmic.

Les autoritats tunisianes acusen Chouchane, el parador del qual encara es desconeix, de ser l'instigador de dos dels tres atemptats que el 2015 van provocar a Tunísia la mort de 72 persones, 60 de les quals turistes estrangers. Els tunisians constitueixen la primera nacionalitat de combatents estrangers que s'han unit a EI.