El candidat republicà Jeb Bush va anunciar ahir la seva retirada de la lluita presidencial dels Estats Units, després dels mals resultats obtinguts en les primàries d'Iowa, Nou Hampshire i les de dissabte a Carolina del Sud. "Aquesta nit -en referència a ahir- suspenc la meva campanya", va dir Bush als seus seguidors clarament emocionat en saber-se que en les primàries de Carolina del Sud només havia aconseguit el 10 % dels vots.

Durant les seves breus paraules, va agrair al seu germà, l'expresident nord-americà George W. Bush, i a la seva mare, Barbara, haver participat al seu costat en els que van ser els seus últims dies de campanya. "Els Estats Units realment els estima i els respecta", va subratllar.

Bush, que va arrencar la campanya com el favorit a la candidatura republicana, a l'hora de la veritat no va aconseguir mai encapçalar les enquestes i sempre es va trobar darrere de rivals com Donald Trump o els senadors Ted Cruz i Marc Rubio, tot i l'enorme múscul financer de què partia. D'aquesta manera, doncs, s'aclareix una mica el panorama de cara a la candidatura republicana, en què segueix al capdavant Donald Trump.

Precisament Trump, juntament amb l'exsecretària d'Estat Hillary Clinton, van sortir ahir reforçats en les seves aspiracions presidencials després dels caucus demòcrates a Nevada i els dels republicans a Carolina del Sud. En aquest sentit, en la contesa demòcrata a Nevada, i amb el 89 % de l'escrutini realitzat, Clinton va obtenir el triomf després de rebre el 52,6 % dels suports enfront del 47,3 % que va defensar com a senador per Vermont Bernie Sanders. La victòria de Clinton a Nevada, un estat en el qual partia com a favorita, va ser ajustada i va reflectir la recuperació de Sanders que els sondejos anticipaven en els últims dies.

Pel que fa a la lluita per ser l'aspirant republicà, Trump va reforçar les opcions en obtenir a Carolina del Sud la segona victòria consecutiva després d'haver-se imposat amb anterioritat a Nou Hampshire. Trump va guanyar amb el 32,5 % dels vots.