La convincent victòria de Donald Trump a Nevada, fins i tot entre els republicans hispans, ara el col·loca com el gran favorit al "superdimarts" de l'1 de març, on votaran a les primàries republicanes més de deu estats dels Estats Units. Gran part d'aquests processos electorals seran a territoris del sud i del sud-oest del país.

Trump va vaticinar que tindrà un bon paper a Texas, reducte d'un dels seus principals adversaris, el senador Ted Cruz, que vota dimarts. Les enquestes també el donen com a primera opció en estats clau com Florida i Ohio, feus del senador Marco Rubio i John Kasich (governador d'Ohio) que votaran el 15 de març . Després, arribarà el torn d'una sèrie de primàries el març i l'abril. "Seran dos mesos genials", va afirmar el multimilionari durant la seva celebració de dimarts a la nit a Las Vegas. "Potser ni tan sols necessitem els dos mesos", va afegir, en al·lusió a la possibilitat que els seus contrincants es rendeixin abans i ell demani el suport necessari per aconseguir la candidatura presidencial republicana. Trump va aconseguir el 45,9% de suport als caucus republicans a Nevada, segons les xifres publicades ahir.

Per a Trump és el seu tercer triomf consecutiu en els quatre processos electorals per a la candidatura presidencial celebrats fins ara, després d'imposar-se a les primàries de Nou Hampshire i Carolina del Sud. L'única derrota del multimilionari, ara per ara, es va produir en els caucus d'Iowa, on va quedar segon, per darrere de Ted Cruz.

"La realitat indiscutible és que els quatre primers estats han mostrat que l'única campanya que ha vençut Trump i que pot vèncer Trump és aquesta campanya", va manifestar Cruz després de la derrota. Segons diversos sondejos, el 85% dels votants van ser blancs i el 8% hispans, el que significa un augment del 60% en els electors hispans respecte al 2012.

"El que realment em fa feliç, perquè ho dic des de fa temps, és el 46 % de suport entre els hispans. Sóc el número u entre els hispans!", va manifestar el magnat, que va remarcar que Mèxic pagarà el mur que planeja aixecar a la frontera sud per evitar el tràfic de drogues i la immigració il·legal.