L'exministra i secretària de Relacions Internacionals del PSOE, Carme Chacón, va dir que consideraria la celebració d'un referèndum sobre el futur de Catalunya en cas que els catalans votessin majoritàriament en contra de la nova Constitució que el seu partit pretén impulsar.

"En aquest escenari, el missatge seria claríssim, i aquí ens hauríem de posar tots a treballar (començant) probablement pel que va fer el Canadà, on la pregunta havia de ser pactada i molt clara, i la majoria, suficient", va dir Chacón en una entrevista al programa El Balcó de SER Catalunya.

Chacón es va referir així al referèndum d'independència celebrat a la regió canadenca del Quebec, acordat amb el govern estatal, i va apostar per imitar aquest procés en cas que els catalans fossin contraris, majoritàriament, a la reforma de la Constitució espanyola.

La diputada al Congrés i cap de llista del PSC a les eleccions generals del mes de desembre passat també ha animat Podem a tornar a la taula de negociació i a no aixecar-se fins que hi hagi un acord d'investidura. Segons la seva opinió, "la gent té necessitats que no poden quedar sotmeses als interessos personals i particulars d'un partit". "Amb el nou escenari, on hi ha molta més pluralitat i on tots hem de dialogar, també aprenem més, perquè t'adones que no sempre tens la raó al cent per cent i que hi ha idees d'altres partits que és bo explorar", va afegir la dirigent socialista.