La Generalitat canvia el nom de la conselleria d´Exteriors

El Departament de Raül Romeva es dirà Afers i Relacions Institucionals i Exteriors arran de la suspensió del TC

01.03.2016 | 18:59

El Consell Executiu ha aprovat canviar l'ordre del nom del Departament que dirigeix Raül Romeva després de la suspensió del TC, contra la qual el Govern ha presentat al·legacions. Passarà a dir-se d'Afers i Relacions Institucionals i Exteriors i Transparència. El mateix Romeva ha assegurat que ell continuarà presentant-se com a conseller d'Afers Exteriors i ha explicat que s'ha decidit prendre aquesta mesura "de manera preventiva", però la voluntat de seguir fent acció exterior es manté intacta. "Aquest canvi ens permetrà seguir endavant sense quedar atrapats en aquesta argúcia legal. L'objectiu del govern espanyol i del TC era aturar-nos, i amb aquesta resposta posem de manifest que seguim endavant", ha argumentat.

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha signat un decret on es ratifiquen les competències que ja tenia atribuïdes Romeva abans de la suspensió del Departament, però alhora també ha modificat lleugerament el nom de la Conselleria. Bàsicament es tracta d'una alteració de l'ordre del nom, però es mantenen tots els elements de la denominació. De fet, el mateix Romeva ha assegurat que ell continuarà anomenant-se igual perquè la seva figura no està en qüestió.

Així doncs, es ratifica la figura del conseller, el pla de govern i també les funcions del Departament, però es fa aquest canvi per una qüestió "preventiva", ha explicat ell mateix tot i que Puigdemont va dir que no hi hauria modificacions en aquest sentit. Romeva ha argumentat que l'objectiu final que persegueixen és tan important que no volen quedar "atrapats per argúcies" legals.

El conseller ha assegurat que continuarà fent acció exterior, treballant en la mateixa línia que fins ara, i que no hi haurà cap canvi més enllà de la denominació que figura en un decret. "No varia el contingut, les funcions ni les responsabilitats d'aquest conseller, que fa i farà el que se li ha encomanat", ha reblat.

Al marge d'això, el Govern ha presentat les seves al·legacions contra la decisió del TC de suspendre el Departament, on posa de manifest "l'extraordinària feblesa jurídica i la gran debilitat conceptual" del recurs del govern espanyol i remarca que la Generalitat ha de fer acció exterior "per imperatiu legal". "El requeriment no s'aguanta, l'argumentació és molt fràgil, és molt dèbil. Continuarem fent acció exterior, la resta és un debat semàntic que vol desviar el tema central del debat", ha conclòs.

En preguntar-li pel paper que tindrà l'expresident de la Generalitat Artur Mas, Romeva ha apuntat que estan estudiant diferents iniciatives que ell pot assumir, perquè és un "actiu molt reconegut i una veu absolutament vàlida". En tot cas, ha assenyalat que el que segur que farà Mas és desenvolupar la funció de "donar respostes a aquelles preguntes que diferents interlocutors i actors puguin tenir". Serà, ha dit, un "canal més" de tots els que té el Departament que ell dirigeix.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Arreu

Boira i mínimes entre els 8 i els 13 graus durant aquest divendres

Les màximes es mouran entre els 18 i els 23 graus a les hores centrals del dia

Disminueixen les demandes de divorci al Bages i al Moianès

Disminueixen les demandes de divorci al Bages i al Moianès

El nombre de demandes es manté al Berguedà i augmenta lleugerament a l'Anoia

Les demandes de dissolució matrimonial al Bages i al Moianès disminueixen un 8,5%

Les xifres es mantenen a l´Anoia i augmenten un 15% al Berguedà

Rajoy no és investit en primera votació en votar ´no´ la meitat de diputats

El candidat del PP no ha aconseguit la confiança suficient de la cambra en haver sumat almenys 176...

L'últim El més llegit
Enllaços recomanats: Premis cinema