El Tribunal Constitucional (TC) ha admès a tràmit el recurs del govern contra la Llei Catalana d'Exercici de Professions de l'Esport i l'ha suspès provisionalment fins que adopti una decisió sobre si és o no és constitucional.

El Consell de Ministres va recórrer determinats articles de la reforma de la Llei catalana d'Exercici de Professions de l'Esport el mes de gener passat, i en l'escrit presentat va sol·licitar la suspensió provisional de la norma.

El recurs considerava que la llei catalana recorreguda vulnera la unitat de mercat i excedeix competències de la Generalitat, en preveure la firma de convenis internacionals. El ple del tribunal de garanties ha admès a tràmit el recurs i, automàticament, doncs així ho preveu la llei que regula el funcionament del TC, ha suspès temporalment la llei recorreguda, suspensió que s'ha adoptat per un període de cinc mesos prorrogables.

El tribunal traslladarà la demanda al Congrés dels Diputats i al Senat, així com al Parlament i a la Generalitat de Catalunya, que disposaran de quinze dies per personar-se en el procés i formular les al·legacions que considerin convenients.

D'altra banda, la presidenta del Parlament català, Carme Forcadell, va afirmar ahir que suspendre la Comissió d'Estudi del Procés Constituent que ha creat la cambra legislativa catalana seria "un atac molt greu a la democràcia".

Forcadell es va referir, en unes declaracions a Catalunya Ràdio, al fet que el Constitucional hagi admès a tràmit la petició del govern central perquè sigui suspesa la Comissió d'Estudi sobre el Procés Constituent. Segons Forcadell, si el TC acaba suspenent una comissió parlamentària, "això seria vist com un atac molt greu a la democràcia", i va defensar-ne la legalitat.