El Constitucional suspèn la llei catalana de l´esport

Forcadell assegura que voler aturar la comissió del procés
constituent del Parlament català és un atac a la democràcia

05.03.2016 | 00:00

El Tribunal Constitucional (TC) ha admès a tràmit el recurs del govern contra la Llei Catalana d'Exercici de Professions de l'Esport i l'ha suspès provisionalment fins que adopti una decisió sobre si és o no és constitucional.
El Consell de Ministres va recórrer determinats articles de la reforma de la Llei catalana d'Exercici de Professions de l'Esport el mes de gener passat, i en l'escrit presentat va sol·licitar la suspensió provisional de la norma.
El recurs considerava que la llei catalana recorreguda vulnera la unitat de mercat i excedeix competències de la Generalitat, en preveure la firma de convenis internacionals. El ple del tribunal de garanties ha admès a tràmit el recurs i, automàticament, doncs així ho preveu la llei que regula el funcionament del TC, ha suspès temporalment la llei recorreguda, suspensió que s'ha adoptat per un període de cinc mesos prorrogables.
El tribunal traslladarà la demanda al Congrés dels Diputats i al Senat, així com al Parlament i a la Generalitat de Catalunya, que disposaran de quinze dies per personar-se en el procés i formular les al·legacions que considerin convenients.
D'altra banda, la presidenta del Parlament català, Carme Forcadell, va afirmar ahir que suspendre la Comissió d'Estudi del Procés Constituent que ha creat la cambra legislativa catalana seria "un atac molt greu a la democràcia".
Forcadell es va referir, en unes declaracions a Catalunya Ràdio, al fet que el Constitucional hagi admès a tràmit la petició del govern central perquè sigui suspesa la Comissió d'Estudi sobre el Procés Constituent. Segons Forcadell, si el TC acaba suspenent una comissió parlamentària, "això seria vist com un atac molt greu a la democràcia", i va defensar-ne la legalitat.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Arreu

Un terç dels immigrants de ´la Jungla´ de Calais ja han estat evacuats

Les hores prèvies a l'evacuació han estat marcades pels disturbis i la tensió entre policies i...

Dimarts plujós, però amb mínimes més altes

Durant el matí poden caure plugims a qualsevol punt del país

L´Ajuntament de Barcelona ordenarà el precinte del CIE els pròxims dies

L´Ajuntament de Barcelona ordenarà el precinte del CIE els pròxims dies

Els interns que estaven en vaga de fam des d'aquest diumenge l'han abandonat

El PSOE acorda l´abstenció a Rajoy i posa fi als deu mesos de bloqueig

El PSOE acorda l´abstenció a Rajoy i posa fi als deu mesos de bloqueig

La resolució va ser ratificada per 139 vots a favor, mentre que 96 dirigents es van mantenir...

L'últim El més llegit
Enllaços recomanats: Premis cinema