Brussel·les insta el govern a aplicar la llei d´estabilitat per controlar les autonomies

La CE exigeix a Espanya que compleixi amb el dèficit i enguany quedi per
sota del 3%

10.03.2016 | 00:00

La Comissió Europea (CE) va instar ahir el govern espanyol a aplicar les mesures previstes en la Llei d'Estabilitat per controlar el desviament pressupostari de les comunitats autònomes i complir així amb el compromís de reduir el dèficit públic per sota del 3% del PIB aquest any.
"Espanya ha d'intensificar els seus esforços per garantir el compliment de la Recomanació del Consell del 21 de juny del 2013", en la qual es va estendre el termini que tenia el país per reduir el seu dèficit al 2,8% del PIB i es va fixar en l'any actual, recorda una recomanació publicada ahir per l'Executiu comunitari.
"Per a això, Espanya hauria d'adoptar mesures per garantir una correcció a temps i duradora del dèficit excessiu", afegeix la recomanació, que pren la forma d'una missiva signada pel comissari europeu d'Afers Econòmics i Monetaris, Pierre Moscovici.
Això inclou "fer ús ple, si escau, de les eines preventives i correctores establertes en la Llei d'Estabilitat Pressupostària d'Espanya per controlar els desviaments dels governs a escala subestatal dels seus respectius objectius de dèficit, de deute i de despeses", recalca el document.
La Llei d'Estabilitat Pressupostària espanyola contempla una àmplia varietat d'eines que el govern central pot aplicar, que van des del seguiment diari dels comptes fins a les sancions i, en última instància, la intervenció.
La Comissió demana al país que l'informi de les mesures que prendrà per complir amb la seva recomanació en la versió actualitzada del pressupost per a aquest any que el país ha d'enviar a Brussel·les o, "com a molt tard", en un apartat especial dins el programa d'estabilitat que ha de lliurar a l'abril.
Brussel·les va concedir el 2013 una pròrroga a Espanya per reduir el seu dèficit i li va marcar nous objectius de reducció d'aquest, després de constatar que continuava mantenint un desviament "excessiu".
En concret, havia de reduir-lo al 6,5% del PIB el 2013; al 5,8%, el 2014; al 4,2%, el 2015; i al 2,8% del PIB, el 2016.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Arreu

Boira i mínimes entre els 8 i els 13 graus durant aquest divendres

Les màximes es mouran entre els 18 i els 23 graus a les hores centrals del dia

Disminueixen les demandes de divorci al Bages i al Moianès

Disminueixen les demandes de divorci al Bages i al Moianès

El nombre de demandes es manté al Berguedà i augmenta lleugerament a l'Anoia

Les demandes de dissolució matrimonial al Bages i al Moianès disminueixen un 8,5%

Les xifres es mantenen a l´Anoia i augmenten un 15% al Berguedà

Rajoy no és investit en primera votació en votar ´no´ la meitat de diputats

El candidat del PP no ha aconseguit la confiança suficient de la cambra en haver sumat almenys 176...

L'últim El més llegit
Enllaços recomanats: Premis cinema