L'exministra de Sanitat Ana Mato rebrà una indemnització de gairebé 54.000 euros repartida en 19 mensualitats per deixar la seva acta al Congrés dels Diputats. Mato és entre els 64 diputats de la legislatura passada que han deixat de ser-ho i que s'han acollit a l'ajuda de 2.813,87 euros que atorga el Congrés en concepte d'"indemnització per cessament".

La llista dels 64 exdiputats beneficiaris va ser publicada ahir al web del Congrés, i hi figuren parlamentaris de tots els partits.

Segons el Reglament de pensions parlamentàries i altres prestacions econòmiques a favor dels exparlamentaris, la durada d'aquest ajut es fixa en funció dels anys de dedicació a les Corts del seu perceptor, amb un màxim de 24 mensualitats. Només l'exdiputat del PP Eduardo Gil Lázaro té assignada l'ajuda durant tot aquest temps, després de 32 anys al Congrés. Entre els beneficiaris amb més temps assignat de prestació destaquen els socialistes Isabel López i Chamosa (20 mesos) i Julio Villarrubia (19 mesos), i la mateixa Ana Mato (19 mesos).

El que va ser candidat a secretari general del PSOE, Eduardo Madina, té reconeguda la prestació per 12 mesos, com el que va ser portaveu d'IU, José Luis Centella, mentre que l'exdirigent del PP Alfredo Prada en podrà gaudir durant 14 mesos.