Unió sol·licitarà un preconcurs de creditors per fer front a la seva greu situació financera

La formació democristiana deu 16 milions d'euros

15.03.2016 | 08:14
Unió sol·licitarà un preconcurs de creditors per fer front a la seva greu situació financera
Unió sol·licitarà un preconcurs de creditors per fer front a la seva greu situació financera

La direcció d'Unió Democràtica de Catalunya ha decidit acollir-se a un preconcurs de creditors per resoldre la seva alarmant situació financera producte del deute acumulat i, per això, sospesa replantejar el seu congrés, convocat per al pròxim 16 d'abril, han informat a Efe fonts democratacristianes.

La pèrdua de representació parlamentària al parlament català i al Congrés dels Diputats, sumada a la fuga de regidors i militants des de la seva ruptura amb CDC, ha afectat els comptes d'Unió fins al punt d'haver de sotmetre's a un preconcurs de creditors, una figura legal que implica un termini de negociació de tres mesos per intentar evitar el pas posterior, el concurs de creditors.

Segons les mateixes fonts, aquest procediment pot portar el partit a replantejar els seus plans més immediats: una de les hipòtesis que està a sobre de la taula és celebrar dos congressos en lloc d'un de sol.

La direcció democratacristiana sospesa que hi hagi un primer congrés extraordinari de forma imminent per canviar els estatuts, amb la finalitat de reduir les estructures, i deixar per més endavant el segon, que seria ordinari i estaria dedicat a renovar la direcció i el rumb ideològic.

Després del divorci de Convergència i l'escissió de Demòcrates -el sector independentista ara aliat amb els convergents-, Unió va afrontar les passades eleccions catalanes en solitari, amb el seu secretari general, Ramon Espadaler, com a cap de cartell, i es va quedar fora del Parlament, un resultat que es va repetir en les generals, amb Josep Antoni Duran i lleida al capdavant de la llista, que va acabar per dimitir com a líder de la formació.

En aquesta etapa de transició, la direcció d'Unió, sota la batuta de Ramon Espadaler, ha posat fil a l'agulla per equilibrar els comptes: ha reduït personal i està negociant la venda de la seva seu central, situada al carrer Nàpols, prop del Parc de la Ciutadella de Barcelona.

No obstant això, davant un deute que s'enfila fins a prop de 16 milions d'euros, el partit ha decidit acollir-se al preconcurs de creditors per renegociar les quanties que deu principalment a entitats bancàries.

El preconcurs és un instrument que facilita la Llei Concursal amb l'objectiu que l'empresa en qüestió intenti arribar a un acord de refinançament amb els seus creditors i evitar així haver de declarar un concurs de creditors.

La llei fixa un període de tres mesos per arribar a un acord i un més per presentar la sol·licitud de declaració de concurs davant del jutge mercantil si no s'ha aconseguit finalment una solució, cosa que equivaldria a una suspensió o una fallida.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Arreu

Boira i mínimes entre els 8 i els 13 graus durant aquest divendres

Les màximes es mouran entre els 18 i els 23 graus a les hores centrals del dia

Disminueixen les demandes de divorci al Bages i al Moianès

Disminueixen les demandes de divorci al Bages i al Moianès

El nombre de demandes es manté al Berguedà i augmenta lleugerament a l'Anoia

Les demandes de dissolució matrimonial al Bages i al Moianès disminueixen un 8,5%

Les xifres es mantenen a l´Anoia i augmenten un 15% al Berguedà

Rajoy no és investit en primera votació en votar ´no´ la meitat de diputats

El candidat del PP no ha aconseguit la confiança suficient de la cambra en haver sumat almenys 176...

L'últim El més llegit
Enllaços recomanats: Premis cinema