Un home de 43 anys amb antecedents policials va morir ahir a Berlín en esclatar una bomba col·locada als baixos del cotxe que conduïa, un atac que les forces de seguretat vinculen amb el crim organitzat, segons les primeres investigacions. Els fets van tenir lloc poc abans de les set del matí, quan el vehicle circulava pel barri de Charlottenburg, a l'oest de la capital alemanya.

La detonació de l'artefacte explosiu va llançar el cotxe contra un Porsche aparcat a la zona i va ferir de gravetat a les cames al conductor, que va morir dessagnat al lloc. El cotxe va quedar finalment aturat al mig de la calçada i la policia va establir un ampli perímetre de seguretat, mentre els artificiers confirmaven que no hi havia més explosius en el vehicle, i es demanava als veïns que no sortissin a treure el cap a les finestres ni als balcons.

A través del seu compte a la xarxa social Twitter, la policia va assegurar poc després que res indicava que es tractés d'un atemptat terrorista.

"La hipòtesi apunta al crim organitzat", va assenyalar un portaveu policial, mentre que el portaveu de la Fiscalia de Berlín, Martin Stelner, confirmava que es tractava d'"un atemptat amb un artefacte explosiu adherit als baixos del vehicle". La policia va destacar que es desconeix encara si la víctima mortal, investigada des de 2008 per tràfic de drogues, joc il·legal i falsificació de diners, era l'objectiu de l'atemptat.

Segons el diari Berliner Zeitung, es tractava Mesut T., un home d'origen turc amb diverses condemnes a l'esquena, entre d'altres delictes, per tràfic de cocaïna.

La comissió d'homicidis de la policia es va fer càrrec de les investigacions, centrades en l'entorn de la víctima, mentre els agents seguien recollint proves al lloc dels fets, on es va apropar el responsable d'Interior de la ciutat-estat de Berlín, Frank Henkel

"La policia investiga en totes les direccions. Això inclou explícitament la possibilitat que hi hagi una disputa en l'àmbit de la delinqüència organitzada. En qualsevol cas, els autors hauran de retre comptes", va manifestar. Segons va destacar, es tracta d'un delicte greu: "el que ha passat aquí té una dimensió considerable".

A la tarda la policia, acompanyada dels artificiers, es va traslladar al domicili de la víctima, proper al lloc dels fets, per buscar possibles "objectes perillosos", però va concloure l'escorcoll sense trobar-los i va deixar en el lloc als investigadors de la comissió d'homicidis.