La consellera de la Presidència, Neus Munté, va admetre ahir, en una interpel·lació de la CUP, que el Govern pot sentir "vertigen" en algun moment per la rapidesa amb què evoluciona la política catalana i els reptes del procés cap a la independència, però que "no per això li tremolen les cames".

En una interpel·lació de la CUP realitzada per Joan Garriga, el diputat va demanar al Govern que aclareixi si té present que aquesta no pot ser una legislatura "normal, sinó excepcional", i si sent "vertigen" per la rapidesa amb la qual evoluciona el procés sobiranista.

"És millor deixar les coses clares des del principi", va remarcar Garriga en explicar els motius pels quals considera que la legislatura té un "caràcter d'excepcionalitat", de "ruptura" amb l'Estat i de "construcció" d'un de nou.

Garriga va preconitzar actuar amb "valentia" davant el "vertigen" que pugui sentir el Govern per "la velocitat amb la qual es precipiten les coses en la política catalana", però també pels reptes plantejats i "la resposta de l'Estat espanyol, amb la llei mordassa, el Constitucional, els jutjats i els requeriments als nostres ajuntaments". "La construcció republicana en un procés que ha d'anar de baix cap a dalt i en cap cas el nostre compromís passa per apuntalar governs, ni donar-los una imatge de normalitat", tenint en compte que "l'estabilitat en períodes d'excepcionalitat no pot ser entesa com l'hem entès tota la vida". "En aquesta legislatura tenim un mandat que ens han donat els catalans el 27-S i és això el que ens hem compromès a impulsar, res més que això", va puntualitzar Garriga, que ha dit que la CUP estarà al costat del Govern "davant les envestides que arribin de l'Estat espanyol i dels seus poders fàctics".

Munté va coincidir amb la CUP en què "vivim un moment d'excepcionalitat", i en què "aquest Parlament té un mandat molt clar de la ciutadania". "Venim d'unes eleccions excepcionals, i els seus resultats configuren per primera vegada un Parlament amb majoria absoluta independentista", va recordar Munté, que va dir que l'executiu no desitja amagar "les diferències legítimes i sanes" que JxS i la CUP tenen en molts aspectes.

"No negaré -va afegir Munté- que en algun moment puguem sentir vertigen, però això no ens impedeix seguir preparant la construcció del nou Estat". "Li asseguro -va remarcat- que el Govern segueix amb detall el full de ruta" cap a la independència. "Hi ha quatre membres del Govern als jutjats" per defensar el dret a decidir de Catalunya, va recordar, "i no per això ens tremolen les cames".