Dos refugiats es van calar foc, ahir, al campament d'Idomeni, va confirmar a Efe una font de la policia de Macedònia Central, encara que els seus companys van apagar les flames per salvar-los la vida. En un vídeo difós per les xarxes socials, es pot veure com un grup d'homes en transporten un altre, que va embolicat en una manta, fins a una ambulància.

El succés va tenir lloc enmig de la protesta d'un grup d'uns 50 migrants i refugiats que des d'ahir mantenen ocupades les vies del tren per exigir l'obertura de les fronteres.

Segons els periodistes presents al campament, els refugiats diuen estar determinats a continuar ocupant la línia fèrria fins que aconsegueixin el seu objectiu. Molts es van concentrar al lloc on va ocórrer el succés.

En les últimes setmanes, les protestes de refugiats s'han multiplicat, no tan sols a Idomeni, sinó també al port del Pireu, on prop de 5.000 persones s'amunteguen en els pavellons habilitats com a centres d'acollida i en tendes de campanya.

Fins que la frontera cap l'Antiga República Iugoslava de Macedònia (ARIM) es va tancar definitivament, també per a sirians i iraquians, eren sobretot afganesos els que protagonitzaven aquest tipus de protestes.

El nombre total de migrants i refugiats repartits per tot Grècia ascendeix a 52.207, i és el campament fronterer d'Idomeni el que alberga més persones, un total de 13.250.

La corporació de radiotelevisió pública grega (ERT) emet des d'ahir un butlletí televisiu en llengua àrab amb l'objectiu d'informar els més de 52.000 refugiats i migrants repartits per territori grec, amb especial atenció als del camp fronterer d'Idomeni.

L'oficina de premsa d'ERT va aclarir a Efe que el contingut d'aquest informatiu, emès després del butlletí de les tres de la tarda (13.00 GMT) i redifós a les sis i les nou, desgrana "tot el que cal que sàpiguen els refugiats".

En l'informatiu d'ahir, es va remarcar que les fronteres estan tancades, i es va explicar els refugiats que han d'anar als centres organitzats d'acollida, "on trobaran menjar, condicions més higièniques i refugi" a més d'oferir la previsió del temps.

Segons mitjans locals, també els va advertir de la perillositat de tractar de creuar la frontera amb l'Antiga República Iugoslava de Macedònia (ARIM) i de prestar atenció als "pamflets" no publicats pel govern grec.