El secretari general de la Conferència Episcopal Espanyola (CEE), José María Gil Tamayo, va qualificar ahir d'"injust" l'acord migratori aconseguit entre la Unió Europea i Turquia davant la crisi dels refugiats. En una entrevista a RNE, Gil Tamayo va qualificar l'acord d'"injust en tots els sentits", i va assenyalar que Europa no pot "fer-se el sord" o "fer els ulls grossos" davant centenars de milers de persones que demanen asil.

L'Europa de les llibertats, dels drets i de la civilització "no pot mirar cap a una altra banda davant el sofriment" de centenars de milers de persones, "fins i tot quan falsament s'estén la sospita que poden alterar la nostra seguretat", va remarcar.

El cap de l'Església espanyola va defensar el dret d'asil de les persones que fugen de la guerra i de la violència, que busquen sobreviure i que estan clamant a les portes d'Europa perquè "té una història de defensa dels drets humans". "Cal lluitar contra les màfies que s'aprofiten de les circums-tàncies tremendes i doloroses dels immigrants", va afirmar Gil Tamayo, que va traslladar un missatge de "pau, consol i proximitat" a les víctimes dels atemptats.