El líder de Ciutadans, Albert Rivera, es va mostrar disposat, en una entrevista a Efe, a reunir-se amb el President del Govern, Carles Puigdemont, per "normalitzar la discrepància" i contribuir a "rebaixar la tensió", a l'hora que va allargar la mà als antics votants de CiU decebuts amb el "radicalisme" de CDC.

Rivera va remarcar que des de la política espanyola "ja es va cometre l'error, fa molts anys, de no reunir-se amb aquells que no pensaven igual: va passar en el seu moment amb el lehendakari i passa ara amb Catalunya". "Som poc sospitosos de ser independentistes, però crec que cal normalitzar la discrepància. Les institucions estan per damunt de les discrepàncies ideològiques", va insistir.

Puigdemont ja es va reunir el 15 de març passat al Palau de la Generalitat amb el secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, però encara no ha tingut una trobada a soles amb el president del govern espanyol en funcions i líder del PP, Mariano Rajoy. Després que des del PP s'aboquessin retrets a Sánchez pel que podia estar negociant a porta tancada amb Puigdemont, Rivera va recalcar que "les reunions entre líders polítics, per veure què és el que ens uneix i en què discrepem, són legítimes". El líder de C's va puntualitzar que les reunions d'aquest tipus no impliquen una "adhesió" als postulats de l'interlocutor: "em sorprèn que hi hagi gent que encara pensi que si et reuneixes amb algú és que hi estàs d'acord en tot".

Va afirmar que està "obert" a reunir-se "amb tots els presidents autonòmics, també amb Puigdemont", perquè sàpiga "de primera mà" en què discrepa C's. "Si ens demanessin una reunió d'aquesta naturalesa, hi accediríem amb normalitat", va reblar.